18. İTÜ Sektör Günleri Bilişim Dünyasının Devlerini Ağırladı

18. İTÜ Sektör Günleri Bilişim Dünyasının Devlerini Ağırladı!

30 Ekim 2013 Çarşamba günü İTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleşen 18. İTÜ Sektör Günleri “Bilişim Sektörü” büyük ilgi gördü. 21 yıllık geçmişiyle İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü sektörün önde gelen firmalarını farklı iller ve okullardan 750’nin üzerinde katılımcı ile buluşturdu.

Bilişim sektörünün devlerinden Google, HTC  ve Microsoft’tan üst düzey yöneticilerin yanı sıra ING Bank’ın IT Sorumlusu Genel Müdür Yardımcısı’nın ağırlandığı organizasyonda Dale Carnegie’den bilişim üzerine bir eğitim de gerçekleşti. Fuaye alanındaki ikramlar ve şirket standlarıyla da ilgi çeken etkinlik hem firmalar hem de katılımcılardan büyük beğeni topladı.

HTC’nin oturumu ile başlayan etkinlikte HTC Güney Doğu Avrupa Ürün Direktörü İbrahim Tunçay konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasına kendilerinin HTC Türkiye distribütörlüğünü alma süreçlerinden başlayarak HTC’nin Türkiye ve Avrupa pazarındaki gelişimi ile devam eden İbrahim Bey, sektördeki tecrübelerini de katılımcılara aktardı.

Katılımcılardan büyük ilgi gören Google Türkiye oturumunda ise Endüstri Yöneticisi Sencer Kutluğ, Google ve bilişim sektörü hakkında faydalı bilgiler paylaştı. “Google’ın vizyonu, dünyanın tüm bilgilerini organize etmek, bunları kullanılabilir ve araştırılabilir hale getirmektir. Bu amacın henüz %1’ini başarmış durumdayız.” sözleriyle ilgi çeken Sencer Bey, konuşmasında Google işe alım süreçlerini ve inovasyon geleneğini sürdürecek kişileri arama sebeplerini de açıkladı.

Öğle yemeği arasının ardından gerçekleşen üçüncü oturumda Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, kariyeri ve bilişim sektöründeki gelişmeler hakkındaki bilgilendirmesinin ardından verdiği “Sürünün gitmediği yöne gidin, farklılık yaratın. Krizleri fırsata çevirin.” gibi kişisel tavsiyelerle de katılımcıların ilgisini çekmeyi başardı.

Bir sonraki oturum ise Dale Carnegie Kişisel Gelişim ve Katılıma Açık Programlar Yöneticisi Kutsal Köse’nin katılımıyla gerçekleşti. Salondaki herkesin oldukça etkilendiği renkli ve interaktif bir oturum gerçekleştiren Kutsal Bey, iş dünyasında başarıya ulaşmanın sırlarını katılımcılarla paylaştı.

Günün son oturumunda ise ING Bank IT Sorumlusu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Sivri dünyadaki bilişim trendlerinden ve bunun bankacılık sektörüne etkilerinden bahsederek, yapılan tahminlere göre mobil bankacılığın 2015 yılında pazar payında lider olmasının beklendiğini ifade etti.

 18. İTÜ Sektör Günleri “Bilişim Sektörü” fuaye alanında da öğrenciler ve şirket yetkililerine farklı okullardan ve bölümlerden kişilerle tanışma, profesyonel ilişkiler kurma fırsatı sağlaması ile oldukça beğenildi. Gün sonunda tüm katılımcılardan alınan olumlu geri dönüşler ışığında 4 Aralık 2013’te gerçekleşecek olan 19. İTÜ Sektör Günleri “Hızlı Tüketim Sektörü”nün büyük talep göreceği ve sektörün önde gelen firmalarından üst düzey konuşmacılar ile beklenenin de üstünde bir katılımla gerçekleşeceği öngörülüyor.

Ayrıntılı bilgi için:

www.emk.itu.edu.tr

www.twitter.com/ituemk

www.facebook.com/ituemk

www.youtube.com/ituemkulubu

İTÜ Artık Tescilli Marka 2013'ün en iyi öğrenci kulübü 'tweet'lerle seçilecek!

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi