5. Ulusal Denizcilik Kongresi

5. Ulusal Denizcilik Kongresi, 11 Kasım'da düzenlenecek. 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMiMO) işbirliğiyle gerçekleştirilecek kongre, İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Kongrenin temel hedefi; ana araştırma konuları altında, genç ve tecrübeli bilim insanları ile özel sektörde ve kamu kuruluşlarında çeşitli araştırma konularında faaliyetlerde bulunan uzmanların çalışmalarını bir araya getirmek ve teori-pratik bütünlüğüne de katkıda bulunmak.

Kongrede, "Gemi Makinelerinde Enerji Tasarrufu", "Gemi Makinelerinde ve Ekipmanlarında Çevreci ve Yeni Teknolojilerin Kullanımı", "Deniz Çevresi ve Emniyeti", "Bilgi Teknolojileri ve Deniz Haberleşmesi", "Deniz Ticareti ve Yönetimi",  "Deniz Teknolojileri ve Gemi İnşaatı", "Deniz Trafiği ve Risk Analizi" gibi konu başlıkları ele alınacak.

Tam bildiri ya da özet bildiri ile katılım imkanı sunulan kongreye, bu kapsamda endüstriyel ve kamu kuruluşu çalışanlarının da katılımı bekleniyor.

Kabul edilen tam bildiriler ve ekinde özet bildiriler, "Bildiriler Kitabı" olarak ve konferans bilim kurulu tarafından seçilen bazı bildiriler de bilimsel yayınlar konusunda uzmanlaşmış bir kitabevi tarafından basılacak.

Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgiye, "denizcilikkongresi-itudf-gemimo.org" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: www.haberler.com

İTÜ Denizcilik Fakültesi Atatürk'ü Andı İTÜ VAKFI yayınları ile 32.Uluslararası Kitap Fuarı'nda

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi