6. UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması sonuçlandı!

Türkiye’nin en aktif iş ve kariyer kulübü olan İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl 6.sı gerçekleştirilen UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması sonuçlandı!  Yarışmanın 1. grubu Feliz, 2. grubu I-Deals, 3. grubuise Plüton oldu.

HSBC ve Coca Cola İçecek A.Ş. sponsorluğunda yapılan UçArı'ya 4 Şubat-3 Mart tarihleri arasında 65 üniversiteden 1300'ün üzerinde başvuru alındı. İnternet üzerinden gönderilen vaka çözümleri sonucunda en başarılı 8 grup, 26-28 Nisan 2013 tarihleri arasında İTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleşecek olan finalde yarışmaya hak kazandılar. Finalist grupların isimleri ise şöyle: Üç nokta, Zirve, Uptrend, Feliz, I-Deals, Ogü, Optimum ve Plüton.

26 Nisan günü finalist 8 ekibin üyeleri karşılanarak otellerine yerleştirildi ve gün öğleden sonra yapılan iş simülasyonu eğitimiyle devam etti. Günün akşamında ise İTÜ Vakıftepe Tesisleri’nde yapılan UçArı Açılış Yemeği ile yarışmacıların başarısı kutlandı ve birbirleriyle tanışmaları sağlandı. Açılış yemeğinde UçArı’13 Proje Lideri Ege Tuğrul ve eski mezunlarımızdan ilk UçArı’nın proje lideri Mustafa Can Gider konuşmalarını yaptılar. UçArı pastası da kesildikten sonra gece muhteşem İstanbul manzarasında devam etti. Katılımcılar yemekten sonra vaka çözümlerine hazırlanmak amacıyla otellerine geri döndüler.

27 Nisan sabahı yarışmacılar öncelikle vaka brifingine alınarak, vaka çözümü hakkında bilgilendirildi. Daha sonra bütün gruplar aynı anda vaka çözümüne başladılar. Organizasyon komitesinin sürekli desteğiyle diledikleri teknolojik destekle gerçek bir vaka üzerinde 5 saat çalışarak vaka çözümlerini bitirdiler. Yarışmacılar çözümlerini bitirdikten sonra Polonezköy’de yapılan Geleneksel UçArı Pikniği ile stres atarak motive oldular.

28 Nisan günü ise yarışmacılar HSBC ve Coca Cola İçecek A.Ş. yöneticileri ve çeşitli üniversitelerden değerli akademisyenlerin oluşturduğu jüriye sunumlarını yapmaya başladı. Gruplar için heyecanlı bekleyiş akşam saatlerinde Şehzade Restaurant’ta düzenlenen kapanış yemeğiyle sona erdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Tunahan Kafa, Melani Sarıtaş, Sinem Gültoprak ve İbrahim Yaşa’dan oluşan Feliz grubu birinci oldu ve 5000  TL + Sabancı Üniversitesi Tam Burslu MBA + HSBC Stajı ödülünü kazandılar. 2.olan I-Deals grubuna 4000 TL + Coca-Cola İçecek Stajı, 3. olan Plüton grubuna ise 3000 TL + Slovenya’da Discovery Management eğitimi ödülleri verildi. Sıralama ve ödüller açıklandıktan sonra kapanış yemeği keyifli bir şekilde devam etti. Yemeğin sonlanmasıyla UçArı’13 Ulusal Vaka Analizi Yarışması sona erdi.

EUROVISION Yok, ITUVISION Var İTÜFest bilet satışları başladı!

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi