AIESEC ile yurtdışı tecrübesine hazır mısın?

AIESEC, genç liderlerin dünyayı değiştirebileceğine inanan, ve bunun için gençlere deneyimsel liderlik gelişimi tecrübeleri sunan global bir gençlik ağıdır. 65 yılı aşkın bir süredir uluslararası stajlar ve gönüllülük imkanları ile ‘genç liderlik’ aktiviteleri yürüten AIESEC, 124 ülkede deneyimsel öğrenme tecrübeleri sunmaktadır. Yüksek öğrenim kurumlarında eğitim gören öğrenciler veya yeni mezunlar tarafından yönetilen, global, siyasi olmayan, kar için çalışmayan, bağımsız bir organizasyondur. Türkiye’de 1954 yılında faaliyetlerine başlayan AIESEC şuanda 12 ilde (Adana, Ankara,Antalya, Bursa, Denizli, Doğu Akdeniz, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul,İzmir, Kayseri, Kocaeli)  faaliyet göstermektedir.

Sunulan Programlar:

Global Talent Programı:

Yurtdışında iş tecrübesi kazanmak isteyen, mezun (2 yılı geçmemiş),yüksek lisans ya da son sınıf öğrencilerine hitap eden bu program ile AIESEC ülkelerinde alanınızla ilgili iş tecrübesi elde edebilirsiniz (yönetim-eğitim-teknik). Programlar 3-12 ay arasında sürelerde değişiklik göstermektedir. Programa başvurmak için minimum B2 düzeyinde İngilizceye sahip olmanız gerekli; IELTS (minimum 6.5) ve TOEFL(minimum 80) belgeleri geçerlidir, bu belgelere sahip değilseniz kendi sınavımıza girmeniz gerekmektedir. Ayrıca başvurmak istediğiniz alanda minumum 3 aylık bir staj ya da iş deneyiminizin olması gereklidir. İkinci yabancı dili olan kişiler bu programda avantaj elde edebilir fakat zorunlu değildir. Not ortalamasının AIESEC Stajı için herhangi bir geçerliliği yoktur.

Başvuru+sınav ücreti 30 TL’dir.

Uçak bileti ve vize masrafları AIESEC tarafından karşılanmaz sadece vize süreçlerini kolaylaştıracak belgeler sağlanır.

Global Citizen Programı:

Her bölümden ve sınıftan üniversite öğrencilerine ve yeni mezunlara hitap eden bu program ile yurtdışında 6-8 haftalık sosyal sorumluluk projelerine katılarak dünyanızı geliştirip toplumda pozitif etki yaratabilirsiniz. Dünya sorunları, çevre, eğitim, sağlık gibi konulara sahip olan projeler uluslararası bir takımla çalışma tecrübesi kazanmanızı ve kendinizi geliştirmenizi sağlar. Gönüllülük ilkesine dayanan projelerde gittiğiniz yerdeki konaklama masrafınız karşılanır.

Başvuru+sınav ücreti 30 TL’ dir.

Uçak bileti ve vize masrafları AIESEC tarafından karşılanmaz sadece vize süreçlerini kolaylaştıracak belgeler sağlanır.

Takım Üyeliği ve Takım Liderliği Tecrübesi:

Okuduğunuz üniversitenin bulunduğu ildeki AIESEC ofislerinde gönüllü olarak çalışmak, değişim programlarını yürütmek, projeler yapmak, takım liderliğini tatmak isterseniz her yıl ekim ve mart aylarında gerçekleşen tanıtım günlerine katılarak üyelik için başvurabilirsiniz. Globalde 86.000 üye ile faaliyet gösteren AIESEC, üniversite öğrencileri için iş hayatının bir simülasyonudur ve kişisel gelişiminize katkıda bulunan bir organizasyondur.

Üyelik için herhangi bir ücret yoktur. Üyeler yıl boyunca Türkiye’de ve diğer AIESEC ülkelerinde gerçekleşen kongrelere katılabilir, yurtdışından gelen stajyerlerimizle çalışabilir, farklı ülkelerdeki ofislerde kısa dönemli çalışmalar gerçekleştirebilir ve kişisel gelişimini ofis içerisindeki departmanlarda sağlayabilirler.Departmanlar: İş Geliştirme, Finans, Dış İlişkiler, İnsan Kaynakları, Uluslararası Stajar ve Projeler olarak ayrılmaktadır. Teori okulda, pratik AIESEC’te!

Sizler de AIESEC’e katılmak, programlardan yararlanmak istiyorsanız www.aiesec.org.tr adresini ziyaret ederek aklınıza takılan konular hakkında bilgi alabilir, lokal ofislerin adres ve telefonlarına ulaşabilirsiniz.

İTÜ ve Tümosan'dan yerli kamyon motoru YGA Zirvesi’ne Başvuru için Son gün 8 Kasım!

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi