Selis
Son 180 günde 0 haber

Akademik performansta İTÜ ilk 10'a giremedi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 2016 yılından beri hazırlanan, devlet üniversitelerinin akademik performanslarının incelendiği  "Akademik Performans Raporu" açıklandı. 2018 yılı raporuna göre  İTÜ 13. sırada yer alırken, en iyi akademik performansa sahip üniversite İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü oldu.

Bu seneki sıralama tablosunda ilk 50 ise şu şekilde:

İTÜ neden 2017 listesinde yok?

2017 sıralamasında yer almayan üniversiteler ve nedenleri ise şu şekilde belirtilmiş: "Devlet üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanlarının 2016 yılında akademik anlamda ne düzeyde aktif olduklarını yansıtması açısından oldukça önemli bir veri ile karşı karşıyayız. Bu sıralama diğer sıralamalardan farklı olarak,üniversitelerin ve özellikle de fakültelerin güncel bir resmini sunmaktadır. DÜS oluşturulurken üniversitelerin Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından onaylanan puanlar ve YÖK-SİS’ten alınan güncel (2017, Şubat) öğretim elemanları verileri kullanılmıştır. Sıralama sadece devlet üniversiteleri ve fakülteleriyle sınırlı olup, öğretim elemanlarının akademik teşvik puanlarını kamuoyuna açıklamayan üniversiteler sıralama dışı bırakılmıştır. "

Sıralama nasıl yapılıyor?

Sıralamada, üniversitelerin akademik teşvik komisyonları tarafından onaylanan puanları ile YÖK tarafından yayınlanan öğretim üyesi verileri kullanılıyor. Devlet üniversiteleri ve fakülteleri sıralamasının (DÜS) temel amacı da devlet üniversitelerini ve fakültelerini, akademik teşvik puanları temelinde sıralayarak üniversite yönetimlerine farklı bir veri kaynağı sağlamak.

ÜniAr kimdir?

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından kurulan ÜniAr, Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan ilk ve tek bağımsız araştırma laboratuvarı. Türkiye'de yükseköğretim sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan laboratuvar, araştırmalardan elde edilen bulguları rapor halinde kamuoyuyla paylaşıyor.

Detaylı raporu incelemek isterseniz: https://www.uniar.net/dus

Fakülteler kaderine terk ediliyor İTÜ Kısa Film ve Belgesel Kulübü'nden festivallerde başarı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor