Avrasya'nın En Büyük Kariyer Zirvesi İTÜ'de

AVRASYA’NIN EN BÜYÜK KARİYER ZİRVESİ İTÜ’DE

İTÜ’nün ev sahipliğinde ve Arçelik A.Ş.’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen İKZ’14, farklı sektörlerde en güçlü markaları öğrencilerle buluşturacak.

Program; vaka analizi, atölye çalışması ve mülakatlar üzerine odaklanarak alışılmış kariyer günlerinin dışına çıkacak. Avrasya’nın en büyük kariyer zirvesi öğrenciler başta olmak üzere tüm katılımcılara verimli bir deneyim sunacak.

İTÜ Kariyer Merkezi’nin gerçekleştirdiği ve 22 öğrenci kulübünün aktif rol aldığı kariyer zirvesi, bu yıldan itibaren İKZ kısa adıyla markalaşacak.  “Yeteneğe Dokun” olarak belirlenen 2014 yılı mottosuyla 24-26 Şubat’ta düzenlenecek IKZ, İTÜ’nün Ayazağa, Gümüşsuyu ve Maçka yerleşkelerinde gerçekleştirilecek. Avrasya’nın en büyük kariyer zirvesi unvanına sahip organizasyonun ana sponsoru Arçelik A.Ş. olurken, zirvede 3 gün boyunca 15 bin öğrenciye ulaşılacak.

Firma seçiminde ‘nitelikli katkı’ şartı

İKZ’14’e katılacak firmaların,   içeriğe nitelikli katkı yapmasına ve öğrencileri yeni bakış açılarıyla, yeni fırsatlarla buluşturmalarına özellikle dikkat edildi. Otomotivden enerjiye, hazır giyimden bilişime, elektronikten ulaşıma kadar birçok sektörün dev isimleri bu hassas değerlendirmeden sonra belirlendi. Vestel, Bosch ve Daikin’in Yerleşke Sponsoru; Doğuş Yayın Grubu’nun Medya Sponsoru olduğu İKZ’14’te yer alacak kuruluşlar:

“ABB, ALARKO, ALSTOM, ANEL ELEKTRİK, ASELSAN, ATOS BİLİŞİM, AYDINLI GRUP, BAYMAK MAKİNA, BİLİN YAZILIM, BUCHER HYDRAULICS, BUGA OTIS, COMPONENTA, CTech BİLİŞİM, ÇALIK ENERJİ, ÇİMSA, ÇİMTAŞ GRUP, ÇOLAKOĞLU METALURJİ, ELTAŞ TRANSFORMATÖR, EMAAR, EREĞLİ DEMİR ÇELİK, EREN HOLDİNG, ETİ, ETTS ELEKTRONİK, FARPLAS, HARVARD BUSINESS REVIEW, HAYAT HOLDING, IFS KURUMSAL BİLGİ, INDITEX ZARA, INFOBIP TELEKOMÜNİKASYON, ING BANK, İSTKA, İŞKUR, KARACA, KARSAN OTOMOTİV, KOSGEB, KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ, LC WAIKIKI, MERCEDES BENZ, OXFORD BUSINESS GROUP, PARSAN MAKİNA, PERA KARİYER/ FASTER CV, PI WORKS, PROVUS A MASTERCARD COMPANY, ROCKWELL AUTOMATION, SCHNEIDER ELEKTRİK, SİF İŞ MAKİNALARI, SOFTTECH YAZILIM, SÖNMEZ TRANSFORMATÖR, ŞİŞECAM, TOTAL OIL TÜRKİYE, TOYOTA, TÜBİTAK, ULUSAL AJANS, ULUSOY ELEKTRİK, WINKELMANN OTOMOTİV, YOLBULAN BAŞTUĞ METALURJİ”

Klasik anlayış terkediliyor

İKZ’14’te, kariyer günlerinin alışkanlıklarından olan seminer, konferans, panel ağırlıklı programdan vazgeçilecek. Bunun yerine, “Yeteneğe Dokun”mayı ve İK departmanları ile öğrenciler arasındaki tüm engellerin kaldırılmasını sağlayacak bir program çerçevesinde,katılımcı firmaların “atölye çalışması”, “örnek olay” ve “mülakat” yapması sağlanacak. Öte yandan Türkiye’deki tüm üniversitelerin kariyer merkezlerinin davetli olduğu organizasyon, öğrencilere destek veren tarafta yer alan kariyer planlama uzmanları için de ayrıcalıklı bir bilgi paylaşım ortamı olacak. Network Hours, Konser, Fashion Awards, Münazara Yarışması, Ulusal Kariyer Merkezleri Çalıştayı ve Öğrenci Proje Pazarı gibi birçok etkinlikle zenginleşecek İKZ’14’ün 15 bini aşkın öğrenciye ulaşması hedefleniyor.

Ulusal Kariyer Merkezleri Çalıştayı

İKZ’14 kapsamında düzenlenecek önemli etkinliklerden bir diğeri ise Ulusal Kariyer Merkezleri Çalıştayı olacak. Türkiye’nin dört bir yanından Üniversitelerin Kariyer Merkezleri çalışan, uzman ve yöneticilerinin de katılımıyla panel ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Yurtdışından konunun uzmanlarının da yer alacağı Çalıştay ile kariyer merkezlerinin durum değerlendirmesi yapılarak, gelecek öngörüleri paylaşılacak.

Öğrenci Proje Pazarı

İKZ’14 ile bu yıl bir ilke de imza atılacak. İTÜ öğrencilerinin çalıştığı ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil eden mühendislik projeleri firmalarla doğrudan buluşabilecek. “Yeteneğe Dokun” mottosunun parçası olan bu parça ile İKZ’14’ün gerçekleştirileceği odak nokta olan Ayazağa Kampüsü - Merkezi Derslik binasında, 19 projenin prototipleri sergilenecek ve içeriklerine ilişkin bizzat çalışmayı yapan öğrenciler tarafından bilgi verilecek. Bu sayede firmalar, genç mühendislerin parlak fikirlerini yakından görecek, öğrenciler ise projelerini tanıtma ve sponsorluk görüşmeleri yapma fırsatına sahip olacak.

Fırsat eşitliğine destek

İKZ’14, sadece İTÜ öğrencilerini değil Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversite öğrencilerini ve farklı ülkelerden öğrencileri ve uzman isimleri de bir araya getirecek. Özellikle Türkiye’den katılacak 70’i aşkın üniversite ile fırsat eşitliğine katkı sağlanacak. İstanbul gibi bir metropolün sağladığı olanaklardan faydalanamayan öğrencilere, sektörlerle ve firmalarla buluşacakları önemli bir fırsat sunulacak.

İTÜ, kariyer planlamanın da öncüsü olacak

İKZ’14, İTÜ’nün yeni vizyonu ile son dönemde attığı büyük adımlar arasında yer alıyor. Öğrencilerin kariyer çizgisine daha etkin ve daha güçlü yön verebilmek adına, İTÜ İş ve İnsan Kaynakları Merkezi adı da dahil olmak üzere bütünüyle yenilenerek, verdiği hizmetin vizyonunu ve kapsamını değiştirdi. İlk adım olarak büyük yankı uyandıracak uluslararası bir Kariyer Zirvesi planlandı. Kariyer Merkezi adıyla yeniden yapılanan birim, İTÜ’nün sadece iyi mühendis yetiştiren kaliteli bir teknik üniversite olmakla sınırlandırılamayacağından ve birçok alanda Türkiye’ye öncülük edecek potansiyele sahip olmasından güç aldı. Artık kariyer planlama üzerine, birçok paydaşı buluşturacak, öğrencilerinin en üst düzeyde verim almasını sağlayacak, onlara açılan kapılara yenilerini ekleyecek, geniş kapsamlı ve sürdürülebilir çalışmalar planlanıyor. 

Maden Fakültesi Kantinine Kavuşuyor 21. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması