Öykü
Son 180 günde 0 haber

Big Bang 2018 kazananları belli oldu

29 Kasım Perşembe günü Uniq Hall'da gerçekleşen finaliyle İTÜ Çekirden tarafından düzenlenen Big Bang 2018'in kazananları belli oldu. 3000'den fazla katılımcının bulunduğu ve 20 finalistin girişimlerini paylaştığı "Geleceğe Odaklan" temalı finalde ilk üçü sırasıyla Reminis APP, WatchX ve FilameX oluşturdu.

Toplamda 21 Milyon TL destek

Bu sene yedincisi düzenlenen Big Bang Start Up Challenge finalinde girişimlerini anlatma fırsatı bulan 20 girişimci, toplamda 21 Milyon TL'lik destekten yararlanacak. Big Bang Start Up Challenge'ın kazananı Reminis App'e 771.000 TL, ikinci olan WatchX'e  437.000 TL,  üçüncü olan FilameX'e ise 415.000 TL’lik destek sağlanacak.

Reminis App, yüz tanıma teknolojiyle fotoğraf dağıtımı kolaylaştıracak uygulamalarıyla birinci olurken WatchX çocukların kolayca kodlama öğrenebileceği bir akıllı saat tasarlayarak ikinci, geri dönüşümlü mini filament kullanarak 3 boyutlu yazıcılar için sarf malzemeleri üreten FilameX de üçüncü oldu. 

Yüz tanıma teknolojisi birinciliğe götürdü

Avrupa ve Dünya kuluçka merkezleri sıralamasına Türkiye'den giren ilk merkez olan İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang 2018'in birincisi Reminis App, etkinliklerin katılımcılarına yüz tanıma teknolojisi ile fotoğraflarını ulaştıran fotoğraf dağıtım servisi uygulaması olarak tasarlanmış bir uygulama.

Kalabalık etkinliklerde fotoğraf dağıtımını kolaylaştırmayı amaçlayan uygulamada bu güne kadar kullanıcılar mezuniyet, düğün, spor, maraton, festival, konser ve diğer birçok çeşit etkinlikte fotoğraflarına sadece yüzlerini göstererek ulaştılar.

Fark yaratmak isteyenler Trendler Zirvesi'nde buluşuyor Münazara turnuvasında final heyecanı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi