İTÜ Çekirdek finali BIGBANG'15 sonuçlandı

14 Kasım Cumartesi günü, İTÜ Çekirdek'in düzenlemiş olduğu BİGBANG2015 projesi finali İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 

Toplamda 1 Milyon TL Ödül

İTÜ Çekirdek, bu yıl 3.'sü düzenlenen BigBang2015 etkinliği'nde girişimci projeler ile, bu tür projelere yatırım sağlayan firmaları ve yöneticileri buluşturmayı başardı. Toplamda 1 milyon Türk Lirası ödül dağıtılan organizasyonda yarışmacılar tek tek sahne alarak projelerini tanıttılar. İTÜ24 ekibi başından sonuna kadar etkinlik alanında bulunarak gelişmeleri sosyal medyaya aktardı.

3.900 Başvuru yapıldı

Kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe kadar bir çok alanda tam 3.900 başvuru yapılan projede elemeler sonucu finale kalan yarışmacılar, etkinlik günü kendi standlarında ürünlerini, projelerini tanıtmaya devam ettiler. 

Birinci Vivosens'e 260 bin TL Ödül 

Taşınabilir bir ölçüm cihazı ve hastalar için özel olarak üretilmiş bir biyosensör platformu geliştiren projesiyle Vivosens ekibi, yatırımcılar tarafından en büyük ilgiyi görerek 260 bin TL ödül toplamayı başardı. 

İTÜ Çekirdek'ten İlham Verici Proje

2013 yılından itibaren düzenlenen Bigbang2015 projesi ile İTÜ Çekirdek, girişimci ruhların ve genç fikirlerin sesine kulak vererek, projelerinin tanıtımını yapmalarına olanak sağlıyor. Bu sayede inovasyon çağının gelişmesine katkıda bulunuyor.

8. Bilişim Teknolojileri Zirvesi İTÜ'de Okçuluk Takımı seçmeleri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor