Öykü
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de ikinci el araba fiyatına bisiklet kiralama

2017 Temmuz ayında İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Salcano Bisiklet Genel Müdürü Bayram Akgül, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla açılan İTÜ Bisiklet Evi'ndeki bisiklet kiralama fiyatları belli oldu. Saatlik olarak bisilet kiralamak isteyen öğrenciler saat başına 5 TL ödeyecekken, tüm gün bisiklet kiralamak isteyelerin 25 TL ödemesi gerekecek.

Bu fiyatlara göre ise bisiklet sürmeyi ve bisiklet sporunu seven öğrenciler günlük 25 TL'den, 20 günde iyi bir Salcano marka bisiklet sahibi olabiliyorlar.

2. el araba fiyatına bisiklet kiralama

Bisiklet kiralama fiyatları böyle olunca arı24 olarak sizler için minik bir araştırma yaptık. Şu anda 2005 model Hyundai Getz'in  2. elini almak isterseniz, Halkbank'tan çekeceğiniz krediyle günlük 21.8 TL ödeyerek 48 ayda araç sahip olabilirsiniz. Yani 4 sene her gün bisiklet kiralamak yerine, tek başınıza 2. el araba almak isterseniz hem günlük olarak daha uygun fiyata geliyor hem de geleceğe yatırım yapabiliyorsunuz.

Uber bile daha uygun

Vadi yurtlarında Uber çağıran bir İTÜ'lü en fazla 10 TL'ye Ayazağa Kampüsü içinde istediği noktaya gidebiliyor. Geri dönüşü de eklersek günlük 20 TL'ye Mercedes Vito ile okul içinde hem keyifli hem de havalı bir tur yapabiliyorsunuz.

İTÜ vs. diğer bisiklet kiralama fiyatları

İstanbul'da bulunan Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler bisiklet kiralamak için Bounbike adlı uygulamayı kullanıyorlar. 2 saate kadar 5, 2-12 saat arası 10 ve günlük 15 TL'ye bisiklet kiralayabileceğiniz uygulama, güvenlik önlemlerini de unutmayarak sizlere kask veriyor. Haftalık olarak ise 50 TL'ye bisiklet kiralayabiliyorsunuz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet kiralama projesi olan İsbike ile standart ücretlerden 1 saatliğine 2,5 TL'ye bisiklet kiralayabiliyorken, 3 saat üzeri zamanlarda saat başı 4 TL ödüyorsunuz. Avrupa yakasında 5, Anadolu yakasında 12 adet olmak üzere toplamda 17 istasyonu bulunan uygulamadan yararlanabilmek için İsbike'a abone olmak gerekiyor. İsbike istasyonlarını görmek için buraya, sistemin nasıl çalıştığını ve abonelik işlemlerini öğrenmek için buraya tıklayınız.

İTÜ'deki fiyatlara tepkili olan İTÜ'lüler, fiyatlar hakkında bir değişiklik olup olmayacağını ise yakından takip ediyor.

İTÜ kulüplerinin tanışma toplantısı tarihlerini sizler için derledik arı24 yeni ekip arkadaşlarını arıyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi