"Bu okul ne klipler gördü!" dedirten İTÜ'de çekilmiş klipler

Final dönemine yaklaşırken ders çalışan İTÜ'lülerin standart sapmasının azalması ve sıkılan İTÜ'lüler grafiğinin doğru orantılı artmasından dolayı ne yapsak da bir nebze olsa bu arıları eğlendirsek, gururlandırsak, vaay be okuluma bak dedirtecek bir haber yapsak dedik ve İTÜ'de çekilmiş kliplerden birkaçını sizler için derledik.

1) İşte ilk klibimiz: Taşkışla'nın dillere destan olmuş Ortabahçesi tüm endamıyla huzurlarınızda... Ders aralarında çakmağın var mı, dün gece ne sabahladık ama iyi sabahladık, of teslim tarihi yaklaşıyor ne yapacağız, bu gece de mi uyku yok türevi muhabbetlerin merkezi haline gelmiş, Taşkışla'nın anlam ve önemi Ortabahçe'de yaklaşık on saat sürede çekilen "Yabancı" , Sıla'nın omuz genişliğinden kısa sürmüş.

2) İnsan bu klibi izleyice her öğlen 2 liraya yemek yediği, kurtların ve böceklerin yemeğinden çıkmak için pusuya yattığı 75.yıl yemekhanemizden kimler gelmiş kimler geçmiş demeden edemiyor. İTÜFEST'te görmeye alışık olduğumuz Tarkan şimdi de yemekhanede. Tabi bir de rektörlük önünde çekilen kısım var. Tarkan'ın İTÜ'yü bir İTÜ'lü kadar sevdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz galiba. Tabi Tarkan'ın sevgisi mekansalsa biz İTÜ'lülerinki gönülden.

NOT: Tarkan'ın bu klibi hakkında zamanında  İTÜ erkeklerine karşı yürütülen bir kampanya olduğu şeklinde yorumlar yapılmış ve ilginç protesto şekilleri ortaya atılmıştır. Tabi protesto ne şekilde sonuçlandı bilemiyoruz :) Bilen varsa anlatır heralde...

3) Ah hazırlık günleri ah... Üniversiteye başladığında herkesin karşısına "Hazırlık en güzel zamanın olacak değerini iyi bil keyfini çıkar." diyen birileri muhakkak çıkmış ve bu cümleye hazırlık okunan süre boyunca anlam verilememiştir. Ta ki haftasonu yapılan vizelere çalışmaya başlayana kadar. Tür: dram IMDB: 9.2 .

Klibimize dönersek işte Gülşen ve YDY Binası'nı teleferik tarafından, 30m geliş yönünden kısaca her açıdan az bir sürede olsa görmenin mümkün olduğu klibi. Tüm hazırlık anılarımız bir film şeridi gibi gözlerimizin önünden geçiyor evet.

4) Vay be eski kütüphane... Biz göremesek de Özkan abimiz görmüş camlı kütüphaneyi. Tabi içimizde okuldan kopamayan başta İTÜ24 kurucuları olmak üzere gençlik yıllarında İTÜ'ye girmiş ama henüz çıkamamış olanlar varsa anıları depreşmiyor değildir diye düşünüyor; yaşamlarında bol şans bölümlerinde başarılar diliyoruz. ( Amacımız sübliminal mesaj değildi Özkan abimiz şarkıyı "Olduramadım" diye söylemiş. )

5) Son olarak da makinecileri ile meşhur tekstilcileri ile de anlam kazanan; ismini akışkanlar mekaniği alanındaki çalışmalarıyla tanınan, mekanik ve matematik bilgini Ratip Berker'den alan Makina Fakültesi Kütüphanesi'nde çekilen klibimiz. Özellikle AKM vizesine çalışmak yerine biraz müzik mi dinlesem deyip bir Serdar Ortaç parçası açmak isterseniz bizden size tavsiye siz siz olun "Mİkrop" parçasını açayım demeyin! Zira olmam gereken yer ve olduğum yer diye vicdan azabı sizi kasıp kavurmaya başlayınca, en iyisi uyuyayım sabah erkenden kütüphaneye giderim dersiniz. Otobüste bakarım, metroda bakarım, Uçaklı'da kahve içerken bakarım, Ortabahçe'de sigara içerken bakarım diye de devam edersiniz taki sınav kağıdı önünüze gelene kadar.

* Bonus vermeden geçmeyelim. Herkes Ajda Pekkan'ın İTÜ'de çekilmese de İTÜ'nün gururu İTÜ Hornets oyuncuları ile çektiği  "Yakarım Canını" klibini biliyor değil mi? Bilmeyenler varsa böyle alalım: http://itu24.com/haber/10-resimle-hornetsli-ajda-pekkan-klibi-1217

Sizin bilip de bizim gözden kaçırdığımız bir klip varsa bizimle paylaşmayı unutmayın :)

 

İTÜ/NET neden yavaş? Tekstil öğrencisinden gelen Türkiye Şampiyonluğu

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi