Bursa'da "İTÜ Evi" Kurulacak

(İTÜDER) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Tuğcu, "Türkiye'de çeşitli illerde İTÜ Evi var."


İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği

(İTÜDER) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Tuğcu, "Türkiye'de çeşitli illerde İTÜ Evi var. Bursa'da da kurmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz" dedi.

Tuğçu ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi makamında ziyaret etti. Tuğçu burada hayata geçirilmesi planlanan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa'ya hizmetleri ve kendilerine gösterdiği yakın ilgi için Altepe'ye teşekkür eden Tuğçu, "Cumhurbaşkanıları, Başbakanlar çıkaran İTÜ, 2023'te 250'nci kuruluş yıl dönümünü kutlayacak. Bursa'da, İTÜ gibi ülkemizin seçkin bir üniversitesinden mezun, teknik bilgi ve tecrübesi yüksek yüzlerce üyemiz var. Türkiye'de çeşitli illerde İTÜ Evi var. Bursa'da da kurmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe de Bursa'ya değer katacak proje ve yatırımlara ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Tamamen Türk mühendislerin yürüttüğü yerli vagon projemiz 'İpekböceği' güzel bir örnek. İTÜ mezunlarıyla da teknik konularda iş birliği yapmak isteriz. İTÜ Evi kurulması ve projeleri hayata geçirme konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

- Bursa
İTÜ İnsansız Hava Aracı Üretti İTÜ Sosyal Tesisler İşletmesi Kuruluyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi