Engellilere Engelsiz Giysi Çalıştayı

İstanbul Teknik Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen ‘Engelsiz Tekstil’ sosyal sorumluluk projesi, 11 Mart salı günü İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde “Engelli Bireyler için Giysi Tasarım Çalıştayı” ile ilk adımını atmış olacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sancaktepe Kaymakamlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sancaktepe Belediyesi, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nden yetkililerin ve moda tasarımcı Bahar Korçan’ın da katılacağı çalıştayda, engelli bireylerin giyinmeleri konusunda sıkıntı ve ihtiyaçlar; engelli bireyler ve yakınları, psikolog ve fizyoterapistler dinlenerek tanımlanacak ve disiplinler arası uzman kadro ekibiyle çözüm önerileri aranacak. 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA desteği ile Tekstil Mühendisliği Bölüm öğretim üyesi Prof.Dr. Nevin Ç.GÜRSOY tarafından organize edilmiş çalıştayda İTÜ çatısı altında bu konuda sürdürülebilir bir çalışma başlatmak amaçlanıyor.

Çalıştayda engelli bireyleri toplumda etiketlemeden sosyal hayata dahil edebilmek için ihtiyaçlarına uygun ancak herkes tarafından giyilebilir nitelik ve görünümde tasarımların yapılabilirliği ve uygulanabilirliği konuşulacak. Çalıştay sonrasında projeyi hayata geçirebilmek üzere İTÜ tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı’na Şubat 2014 döneminde Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında ENGELLİLER İÇİN TEKSTİL TASARIM MERKEZİ kurmak amacıyla proje başvurusu yapıldı.

7. UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması Başvuruları İçin Son Gün 9 Mart! Üniversite yurtları KYK’ya mı bağlanıyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi