Gözetim listesindeki öğrencilere büyük sürpriz

İTÜ Öğrenci Konseyi tarafından gözetim listesindeyken alınabilecek maksimum kredi sayısıyla ilgili yapılan çalışmalar bugün(25 Şubat) sonuçlandı. Öğrenci Konseyi katıldığı eğitim konulu toplantılarda bu meseleyi gündeme getirmiş ve gözetimde bulunan bir öğrencinin alabileceği maksimum kredi sayısının 15'ten 18'e çıkarılması hususunda ısrarcı olmuştu.

Bugün gerçekleştirilen ve Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Ercan'ın da İTÜ öğrencilerini temsilen katıldığı Senato toplantısında alınan kararla; gözetim durumunda olan bir öğrencinin alabileceği kredi sayısı 15'ten 18'e çıkarıldı.

Gözetim Listesi nedir?

İTÜ öğrencileri 1. ve 2. sınıfta 1.80, 3. sınıfta 1.90, 4. sınıfta 2.00 ortalamanın altında olduklarında takip eden dönemde "gözetim listesi"nde kabul ediliyorlar. Gözetim listesinde kabul edilen öğrenciler belirli bir krediden fazla ders alamıyorlar, bazı sosyal etkinliklere katılım izinleri engelleniyor. Gözetim listesinden çıkabilmeleri için de en az yukarıda yazdığımız ortalamaları sağlamaları gerekiyor.

İTÜ Öğrenci Konseyi

İTÜ öğrencilerinin talepleri ve İTÜ yönetimine iletilmesi konusunda çalışmalar yapan İTÜ Öğrenci Konseyi'ne aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz:

Web site: http://ogrencikonseyi.itu.edu.tr/
Facebook: facebook.com/itukonsey
Twitter: twitter.com/itukonsey
Instagram: instagram.com/itukonsey
Mail: ogrencikonseyi@itu.edu.tr

İTÜ'den inşaatı durdurduk açıklaması Yurtlardaki internet sorunu

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi