İHA'nın kazananı İTÜ oldu

TÜBİTAK önderliğinde Gebze Teknik Üniversitesi’nin Çayırova Kampüsünde gerçekleştirilen İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasının ödül töreninde büyük ödül İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oldu.

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışması 10 Ekim tarihinde başlamıştı. 12-15 Ekim tarihleri arasında 3'ü yabancı 85 takım kıyasıya mücadele etti.

GTÜ ve TÜBİTAK Yöneticileri de oradaydı

Yarışmaların ardından düzenlenen ödül törenine TAI Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Bilgin, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdurrahman Akyol, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Erol Arcaklıoğlu, TÜBİTAK yöneticileri ve davetliler katıldı.

TÜBİTAK’tan tam destek

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Erol Arcaklıoğlu yaptığı konuşmada ülkemizde TÜBİTAK’ın  bilim ve teknoloji alanlarında ki ihtiyaçlara göre burs ve projelere destek verdiğini belirtti. Ardından İnsansız Hava Araçları yarışmasınında bu anlamda desteklendiğini sözlerine ekledi.

Arcaklıoğlu, yaptığı konuşmanın devamında İHA kullanımının her geçen gün arttığını, kullanımın alanlarının genişlediğini ve askeriyeden sosyal amaçlı kullanıma kadar bu araçların bir çok amaca hizmet ettiğini vurguladı. Konuşmasında son olarak ise İHA yarışmasını çok daha ileri noktalara taşımayı arzuladığını ifade etti.

İTÜ'ye 2 ödül birden

Konuşmaların ardından İnsansız Hava Araçları yarışmasının ödülleri sahiplerine teslim edildi. Yarışmada 2 kategoride değerlendirildi. "Sabit Kanat" kategorisinde birincilik ödülünü İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Rota Takımı'nın olurken "Döner Kanat" kategorisinde ise birincilik ödülünü İTÜ'den Team Mini Quad kazandı.

İTÜ'lüler kahvaltı talepleri için seslerini yükseltti Frizbi Teknik döneme bomba gibi girdi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor