Çağıl
Son 180 günde 0 haber

İkamet değişikliği için son tarih: 12 Mayıs

24 Haziran'da gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, seçim günü bulunacağınız yerde oy kullanmak istiyorsanız ve bu nedenle ikamet değişikliği yapmanız gerekiyorsa son tarih 12 Mayıs.

secmen.ysk.gov.tr adresine girerek TC Kimlik Numaranız ve istenen bilgilerle seçmen kütüğünüzün kayıtlı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer sistemde kayıtlı olan yer, oy kullanmak istediğiniz yerden farklı ise 12 Mayıs tarihine kadar ikamet değişikliği için ilçe nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekli.

Yurtta kalıyorsanız ;

Örneğin ikamet adresi İzmir'de olup İstanbul'da üniversite okuyan bir öğrenci, eğer yurtta kalıyorsa, yurtta kaldığına dair ıslak imzalı belge ve okuduğu üniversiten öğrenci olduğuna dair ıslak imzalı öğrenci belgesi alması gerekiyor. Öğrencilerin bu belgelerle ilçe nüfus müdürlüğüne başvurması şart. Sonrasında adres değiştirğinize dair belgeyi ilçe seçim kuruluna teslim etmeniz gerekiyor.

Kirada kalıyorsanız;

Eğer öğrenci, ev arkadaşlarıyla kiralık bir evde oturuyorsa, oturduğu eve ait kira sözleşmesini, muhtarlıktan alınacak ikametgah belgesi ya da kendi adına kayıtlı bir fatura ile ilçe nüfus müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Sonrasında adres değiştirdiğinize dair belgeyi ilçe seçim kuruluna teslim etmeniz gerekiyor. Öğrenci belgesi şart değil.

Akrabanızla kalıyorsanız ;

Üniversite öğrencisi, bir akrabasının evinde kalıyorsa, evinde kaldığı yakınıyla birlikte ilçe nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırması gerekiyor. Sonrasında adresin değiştiğine dair belgenin ilçe seçim kuruluna teslim edilmesigerekiyor. Öğrenci belgesi burada da şart değil.

Yüksek Seçim Kurulu'na göre öğrencilerin nüfus müdürlüklerinden belgelerini aldıktan sonra yapması gerekenler "Nüfus müdürlüklerine bizzat başvurma suretiyle nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler." olarak tarif edilmiş.

İTÜ, Finans Teknopark'ın yeni pay ortağı oldu Orienteering Takımı yeniden rekor kırdı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor