TUBİTAK'ın BİGG 2. aşama sonuçları İTÜ'yü sevindirdi

TÜBİTAK'ın BIGG 2. aşama sonuçlarına göre İstanbul'daki her 2 gruptan biri İTÜ Çekirdek'ten destek alıyor.

İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent tarafından 2011 yılında kurulan şu anda vizyonu girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak olan İTÜ NOVA TTO tarafından da büyük bir güçle desteklenen erken kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek'te TÜBİTAK BİGG'e yönelik, özel bir hazırlık programına katılan 32 iş fikri, TÜBİTAK'ın BİGG programı kapsamında destek almaya hak kazandı. 

İTÜ Çekirdek BİGG Özel Hazırlık Programı, sadece İstanbul'da yapılan başvurularda %51,2 desteklenme başarısı elde etti. Bu aynı zamanda İstanbul'daki her iki gruptan birinin İTÜ Çekirdek'ten eğitim ve mentorluk aldığını gösteriyor. 

TÜBİTAK BİGG 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamında ssseçilen 17 Uygulayıcı Kuruluştan biri olan İTÜ NOVA TTO'nun yönetiminde düzenlenen İTÜ Çekirdek üzerinden başvuran girişimciler, diledikleri taktirde İTÜ Çekirdek Big Bang yarışmasına da kabul ediliyor bunun yanı sıra katılımcılar yarışma süresince potansiyel yatırımcı ve müşterilere  yönelik sunum becerilerini geliştirme imkanı bulurken aynı zamanda mevcut altyapı ve labaratuvar olanaklarını kullanabiliyor. 

 

 

İTÜ'lüler bir başarıyı daha ülkemize getirdi İTÜ'nün yurt sorunu çözülecek mi?

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi