İTÜ'de kulüpleri engelleme haftası

İTÜ Rektörlüğü, hiçbir gerekçe göstermeden kulüplerin etkinliklerini engellemeye devam ediyor. Son olarak İTÜ Rektörlüğü tarafından etkinliği engellenen kulüpler listesine İTÜ İş Güvenliği Kulübü, İTÜ Makina Mühendisliği Kulübü ve İTÜ Sosyal Bilimler Kulübü de katıldı.

Önce İTÜ İş Güvenliği Kulübü'nün etkinliği engellendi

İTÜ İş Güvenliği Kulübü'nün 15 Mayıs Salı günü düzenlemeyi planladığı, Türkiye'de işçi sağlığı ve iş güvenliği sorunlarının tartışılacağı etkinlik, son anda rektörlük tarafından engellendi. Etkinlik için çalışmalar aylar önce başlamış, etkinlik onayı alınmış, İsmail Saymaz ve Sungur Savran etkinliğe konuşmacı olarak davet edilmişti. 

Son anda ise konuşmacılardan Sungur Savran'ın, rektörlük tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden etkinliğe katılamayacağı kulübe bildirildi. Sungur Savran'ın İTÜ'de bir etkinlikte konuşmacı olmasının engellenmesi üzerine, İsmail Saymaz da bu durumu protesto ederek etkinliğe katılmayacağını belirtti. Ayrıca İsmail Saymaz konu ile ilgili olarak kendi Twitter hesabından tweet atarak etkinliğe neden katılmadığını açıkladı.

Etkinliğin iptali üzerine İTÜ İş Güvenliği Kulübü, etkinliğin iptal olma sürecini anlatan ve olumsuzluklara rağmen faaliyetlerini sürdüreceklerini  söyleyen bir kamuoyu açıklaması yayınladı.

İTÜ İş Güvenliği Kulübü kamuoyu açıklaması

İsmail Saymaz'ın kendi Twitter hesabından attığı tweetler

Engellenen diğer bir kulüp İTÜ Makina Mühendisliği Kulübü

Rektörlük tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden etkinliği engellenen diğer bir kulüp İTÜ Makina Mühendisliği Kulübü oldu. İTÜ Makina Mühendisliği Kulübü'nün 4.sünü düzenlemek istediği "Mezunlarla Sohbetler" etkinliği, KSB'den onay alınmasına rağmen rektörlük tarafından iptal edildi. Engelleme üzerine kulüp kamuoyu açıklaması yaptı.

İTÜ Makina Mühendisliği kamuoyu açıklaması

Bu haftanın son engelleneni İTÜ Sosyal Bilimler Kulübü

Bu haftalık İTÜ Rektörlüğü'nün son engellediği kulüp İTÜ Sosyal Bilimler Kulübü oldu. İTÜ Rektörlüğü etkinlikten 3 gün önce, konuşmacılardan Mücella Yapıcı'nın etkinlikte konuşamayacağını kulübe bildirdi. İTÜ Sosyal Bilimler Kulübü etkinliklerinin engellenmesi üzerine kamuoyu açıklaması yaptı.

İTÜ Sosyal Bilimler Kulübü kamuoyu açıklaması

Daha önce de kulüpler engellenmişti

İTÜ'de kulüp etkinliklerinin rektörlük tarafından engellenmesi ise ilk değil. Geçtiğimiz senelerde de Edebiyat Kulübü'nün etkinliğini ve konuşmacılarını İTÜ Rektörlüğü engellemişti.

İTÜ'de neler oldu? 7- 20 Mayıs 2018 İTÜ KKTC kampüsü, İTÜ'nün elinden alındı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor