Çağıl
Son 180 günde 0 haber

İstanbul'da oy kullanmak isteyenlerin dikkatine

Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan anayasa değişikliği referandumunda, resmi ikameti İstanbul dışında bulunan öğrenciler, İstanbul'da oy kullanmak istiyorsa resmi ikametlerini değiştirmek zorunda. Şu anda referandum için farklı tarihler konuşulsa da ikameti değiştirme işlemini bir an önce tamamlamakta fayda var. Peki resmi ikamet değişikliği nasıl yapılıyor?

Okuduğu ilde öğrenci evinde kalanlar

Eğer okuduğunuz ilde öğrenci evinde yaşıyorsanız; kira sözleşmesi veya üstünüze kayıtlı herhangi bir fatura ile ilçe nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerek. Bu işlem için öğrenci belgesi almanız gerekli değil. 

Kaldığınız öğrenci evinde, ikameti o öğrenci evinde görünen başka bir arkadaşınız varsa; ikamet değişikliği yapmak için o arkadaşınızla birlikte ilçe nüfus müdürlüğüne gidip beyan vermeniz yeterli. Bu işlemde kira sözleşmesi veya herhangi bir fatura götürmeniz gerekmiyor.

Okuduğu ilde akraba veya bir yakınının yanında kalan öğrenciler

Eğer okuduğunuz ilde bir yakınınızın ya da akrabanızın yanında kalıyorsanız; evin sahibi ile birlikte ilçe nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekli. Nüfus müdürlüğünde evin sahibi sizin için "benim yeğenim, kuzenim" gibi bir beyanda bulunması gerekiyor. Bu işlem için öğrenci belgesi gerekmiyor.

Okuduğu ilde yurtta kalan öğrenciler

Yurtta kalan öğrenciler ise yurtta kaldıklarına dair yurt müdürlüğünden alınan ıslak imzalı belge ve ıslak imzalı öğrenci belgesi (malesef e-devletten alınan öğrenci belgesi sayılmıyor) ile ilçe nüfus müdürlüğüne giderek ikamet değişikliği başvurusunu yapması gerekiyor.

Başına 250 kg cam düşen Ece Turhan davayı kazandı İTÜde bahar dönemini dolu dolu geçirmenizi sağlayacak 6 öneri

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi