İTÜ 2015'te neler yaşadı?

Yeni yılın ilk günlerinde, finaller çok yaklaşmış ve çalışmamak için direniyorken gelin geçtiğimiz sene İTÜ’de neler olmuş bir hatırlayalım.

Veda ettiğimiz şeyler, kişiler...

Yemekhanelerde kullandığımız jetonlara elveda dedik önce..

Hemen ardından 2008-2012 döneminde rektör olarak görev yapmış olan sevilen hocamız Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN öğretim üyeliği görevinden istifa etti.

2015 ceplerimizi yakacağa benziyordu...

Otoparklarımıza %730 zam geldi ve tüm okul karıştı. Öğrencinin 3 tl olarak ödediği giriş-çıkış ücretleri bir anda 25 tl olmuştu. Gelen tepkiler üzerine otopark fiyatlarında tekrar bir düzenleme yapıldı ve abonman sistemi getirildi. 

Yenilikler yenilikler...

Baharın gelmesiyle okul da canlandı. Önce spor salonundaki spor aletleri yenilendi sonra otomasyon binası metro girişindeki yeni yapılan binaya taşınarak daha modern ve kullanışlı bir hale getirildi.

Bir yenilik de sporsever İTÜ'lülere geldi.

Bisiklet evi yapılacağını öğrenen İTÜ'lüler dört gözle bisiklet evini beklemeye başladılar.

Bir röportaj geldi ki sormayın...

Tüm okul gözlerini bu röportaj serisine dikti. Açıklamalar herkesi ilgilendiren ve dört gözle beklenen açıklamalardı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ile İTÜ24 ekibinin yaptığı röportajın 1.kısmının yayınlanmasının ardından tüm okul İTÜ’ye cami yapılacak mı sorusunun cevabı olan 2.kısmı dört gözle bekledi. Röportajın 2.kısmının gelmesiyle caminin yapılacağını öğrenen İTÜ’lülerin kimisi sevindi, kimisi üzüldü, kimisi ise çekimser davrandı.

Bu durumu doğru bulmayan bazı öğrenciler 'herkes için ibadet özgürlüğü' diyerek Budist Tapınağı kampanyası başlattılar. Ulusal ve uluslararası basında da yer bulan change.org’ da başlatılan Budist tapınağı kampanyası yüksek bir ivme ile ciddi rakamlarda imza topladı.

Mezun olacaklara müjde!

2014-15 bahar dönemi ortasında mezun olanları sevindirecek bir haber geldi. 2014 mezuniyet töreninin kapasite yetersizliği nedeniyle stadyumda yapılmamasına tepki gösterilmesi üzerine 2015 mezuniyet töreninin stadyumda yapılmasına karar verilmişti.

İTÜFEST Heyecanı

Ve tüm İTÜ'lünün beklediği İTÜFest için artık tarih ve isimler belli olmuştu. Craig David, Şebnem Ferah, Athena, Teoman gibi isimlerin yer aldığı İTÜFEST15, İTÜ ve İTÜ dışındaki bir çok kitleyi memnun etti. 

Yeni alternatifler can buldu...

AVM'nin kapanışıyla yemek konusunda sıkıntı yaşayan İTÜ mensuplarını sevindirecek haber gelmişti. İnşaat Fakültesi'nin önüne açılan Jr.Bee yemek konusundaki mekan yetersizliğini bir nebze olsun azaltacağa benziyordu. 

İTÜ'lü değerlendirdi.

Yeni kafeler açılmaya devam ederken İTÜ'lü bu kafeleri değerlendirdi. Temizlik, çeşitlilik,  fiyat/performans ve hizmet açısından yapılan değerlendirmeler herkes için yol gösterici bir çalışma oldu.

Hornets ekibine şampiyonluklar yetmedi!

Şampiyonluklara doyamayan İTÜ Hornets ekibinin başarılarını Ajda Pekkan da çok beğenmiş olacak ki ekip ile klip çekti :)

Mezuniyet hediyesi Ata Demirer'den geldi.

Anketler, klipler derken bir de baktık ki Ata Demirer İTÜ 2014-2015 Mezuniyeti için bir video çekmişti.

Herkes şaşırdı..

Ardından Temmuz Proficiency sınavuna girenler bir şok yaşadı. Yayınlanan sınav sonuçları gerçek sonuçlar değildi...

Ağaçlarımız söküldü.

Rektörlük'ten yapılan açıklamaya göre ağaçların kesilmek yerine söküldüğü, ağaçların hastalıklı olmasından dolayı çalışmak için özellikle bu bölgenin seçildiği, sökülen hastalıklı ağaçların başka bir yere taşındığı, sağlıklı hiçbir ağaca zarar verilmediği, bu araziye öğrenciler için yurt binası ve üniversite mensuplarının ihtiyacı oranında lojman yapılacağı bildirildi. Acaba kesilen ağaçların yerinde sadece lojman ve yurt binası mı olacaktı? 

Ve bitirmekte olduğumuz 2015 -16 güz dönemine başladık.

Önce yeni gelen arkadaşlarımıza merhaba dedik ve onlarla işlerine yarayacağını düşündüğümüz bilgileri paylaştık.

Minik tatlı anlaşmazlıklar yaşandı.

Döneme hızlı başlayan İTÜ;  KSB ile İTÜ Radyosu arasındaki anlaşmazlığa tanık oldu. 

Büyük bir acı yaşadık...

Tüm ülkeyi yasa boğan Ankara'daki terör saldırısı İTÜ’yü de derinden sarstı. İTÜ’lü arkadaşımız Güney Doğan’ı yaşanan Ankara saldırısında kaybettik. 

Ardından bir şok daha yaşadık.

Olay acısını hala hissettirirken herkesi şok edecek bir olay Olimpik Havuzda yaşandı. Tuvalete giren bir kadının arkasından bir İTÜ öğrencisi tuvalete girdi ve kadının fotoğraflarını çekmeye çalıştı.

AVM'miz geri geldi!

Avm’nin açılmasını bekleyen kitleyi sevindirecek haber geldi. Avm artık ARI MOLA’ydı ve açılıyordu. Ancak açılmasıyla bizleri çok da sevindiremedi. Çünkü fiyat/performans ve hizmet şekli açısından bir çok İTÜ'lü için sınıfta kalmıştı. Ancak Arı Mola yöneticileri bu tepkileri göz ardı etmedi ve öğrencileri memnun edecek değişiklikleri hızla gerçekleştirmeye başladı. 

MED Çimenleri bunu da gördü!

Kendilerini Tevhid ve Adalet Topluluğu olarak tanımlayan bir grup İTÜ öğrencisi tarafından yapılması planlanan caminin ringe binmeden ulaşılabilecek merkezi bir yerde olması için MED çimenlerde farklı bir eyleme imza atıldı.

Caminin yeri için eylemler yapılıyordu, oysa caminin yeri hazırdı hatta inşaatı temel atma seviyesine kadar gelmişti. 

Cami temeli sessizce atıldı. İTÜ24 ekibinin rektörümüz ile yaptığı röportajda netleştirdiği cami yapımına kimsenin haberi olmadan başlanmıştı bile..

Sular durulmuyordu..

İTÜ için oldukça aktif dönemlerden biriydi. Bir anda sınavlarından, derslerinden çıkartılan EEB öğrencileri anlam veremedikleri bu olayın iç yüzünü daha sonradan öğrendi. EEB’de bomba ihbarı yapılmıştı.

'Bu internet neden bu kadar yavaş' sesleri yükseldi.

İnternetin yavaşlığı herkesi çileden çıkarmaya başlamıştı. Fark edildi ki sadece İTÜ’lüye yavaş değildi bu internet. İTÜ/NET'in neden yavaş olduğu İTÜ24 sistem yöneticisi Onur Güzel tarafından açıklandı. 

Vee bonuslar. Bu sefer bonuslarımızı 2 başlıkta topladık.

En çok hit alan haber bonuslarımız :

1. Herkes İTÜ'deki kız erkek oranı muhabbetini bilir. Hatta Makina Fakültemiz bu yönüyle dizilere konu bile olmuştur. İşte tüm İTÜ'lünün merak ettiği fakülte fakülte kız-erkek oranları. Yorumlar size kalmış :)

2. " Bana ne en birinci benim"

 

3. Ben klip için mekan buldum. Klibi İTÜ'de çekiyoruz arkadaşlar :)

Birbirinden eğlenceli kampüs röportajlarımızdan oluşan video bonuslarımız da burada:

1.

2.

3.

*Youtube kanalımıza üye olmak için tıklayın ve bundan sonraki kampüs röportajlarımızdan ilk siz haberdar olun!

İTÜ'lü Sedat Üründül'ü kaybettik ITU Alumni Association - USA'den de ODTÜ'ye destek

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi