İTÜ Av Müzesi'ne Protesto

HAYVAN hakları savunucuları İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Kampüsü'nde açılması planlanan av müzesini protesto etti.

Grup üyeleri İTÜ önünde toplanarak, "Av vahşet, müzesi cinayettir", "Keskin nişancının kör dövüşü" yazılı pankartları yere serdiler. Grup adına HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan ve Av Gerçeği ve Yaban Hayat Grubu Sözcüsü Ege Sakin birer basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'da katıldı. Şule Baylan, "İTÜ'ye hayata yakışmayan bu fikrinden acil vazgeçilmesi, vezgeçmezse elimizden gelen yasal ve haklı mücadelemize devam edeceğimizi bildiririz" dedi. Ege Sakin ise projenin bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirterek, "Burada ölümü öldürmeyi, can almayı, kan akıtmayı, sergilemek yerine, yaşatmayı, can vermeyi, hayat vermeyi, sevgiyi, saygıyı öğretecek bir yaban hayat rehabilitasyon merkezi, hastane, yaralı hayvanları kurtarma merkezi olarak çalışmalar yapmak, projeyi bu şekilde tamamlamak İTÜ gibi bir kuruma en yakışan yoldur" dedi.
Melda Onur ise ilk duyduğunda kötü bir şaka olduğunu düşündüğünü belirterek şunları söyledi: "İTÜ çok eski ve köklü bir müessese, alanında en önemli üniversitelerden biri. Böyle bir leke ile, böyle bir ayıpla eğitim tarihine geçmemeli. Bu ayıbı bir an önce durdurması gerekiyor. Bu ayıptan vazgeçmesi için rektöre de gideriz, gerekirse Kültür Bakanlığına da gideriz. Bütün hükümeti ayaklandırırız."



İTÜ Sosyal Tesisler İşletmesi Kuruluyor Marmara Üniversitesinin Evrim Karşıtı Sempozyumuna Tepkiler Yağıyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi