İTÜ Çekirdek'ten otomotiv girişimcilerine müjde var

İTÜ Çekirdek 'Erken Aşama Kuluçka Merkezi' tarafından otomotiv teknolojisini ileri götürecek ve böylelikle Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağı düşünülen bir yarışma düzenledi. Otomotiv hakkında yeni fikir sahibi girişimcilerin desteklendiği ve ödüllendirildiği  yarışmaya başvurular başladı bile. Son başvuru tarihi ise 15 Nisan 2016.

 

İTÜ Çekirdek'in Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) ile birlikte kurguladığı "Otomotiv Teknolojileri" kategorisi Türkiye'de otomotiv sektörünün sürdürülebilir rekabet anlayışına sahip daha güçlü bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmayı amaçlamakta.  İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp  konu hakkında yaptığı değerlendirmede, geçtiğimiz yıl 7 milyon TL'yi aşan desteklerinin bu yıl da devam edeceğini belirtirken, OİB işbirliğiyle oluşturdukları bu kategorinin Türkiye'deki otomotiv sektörünün algısını değiştirmeye başladığına inandıklarını ve bu yıl da bu alanda başarılı işlerin olacağına inançlarının tam olduğunu vurguladı. 

Kimler başvurabilir?

Güvenlik sistemleri, çevre dostu üniteler, navigasyon, akıllı donanım, elektrik ve elektronik sistemler, iç-dış aydınlatma, akıllı araç yazılımları, enerji tasarrufu gibi otomobili oluşturan tüm parçalara ve aksesuarlara yönelik fikri ya da projesi olan tüm girişimciler başvurabilir.

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

 

 

Milyon dolarlık savaşın başına geçen İTÜ'lü İTÜKIŞ'tan Türkiye birinciliği

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi