Oğuz
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de finallerin nasıl yapılacağı belli oluyor: Online finaller kapıda

COVID-19 pandemisi sebebiyle İTÜ de diğer tüm üniversiteler gibi tatil edilmiş ve online eğitime geçmişti. Bu süreçte ise öğrenciler tarafından en çok merak edilen konulardan biri de finallerin nasıl yapılacağı. İTÜ'den finallerin nasıl yapılacağı hakkında resmi bir açıklama henüz gelmese de öğretim görevlileri online derslerde finallerin nasıl yapılacağına dair öğrencilere açıklamalar yapmaya başladı.

Öğretim görevlililerin online derslerde öğrencilere aktardıklarına göre;

  • Online derslerin finallerinin de online yapılması
  • İTÜ'nün 6 Temmuz'da açılıp bu süreçte online olarak yapılamayan derslerin Ağustos ayı ortasına kadar yapılması 
  • Daha önce online olarak açılmayan derslerin haftaya online olarak açılması durumlarının netleşmesi
  • Yaz okulunun olmayacağı

İTÜ yönetiminin uygulayacağı plan gibi görünüyor. Ama resmi açıklama henüz yapılmadığı için bir son dakika değişikliği olma ihtimali de hala mevcut.

Derslerinde bu detayları aktaran öğretim görevlileri, bu bilgilerin kendilerine İTÜ tarafından mail aracılığıyla ulaştırıldığını ve resmi açıklamanın 11 Mayıs haftasında yapılmasını beklediklerini belirtti.

Daha önce havuz laboratuvar dersleri de online eğitime geçmişti

Geçtiğimiz hafta havuz laboratuvar derslerinin de online eğitime geçmesi, akıllara ister istemez online eğitime geçmeyen diğer dersler de zamanla online eğitime geçer mi sorusunu getirmişti. Öğretim görevlilerin aktardıklarına göre online olarak açılmayan derslerin de önümüzdeki haftalarda online olarak açılması söz konusu.

Öğrencilerin neredeyse yarısı Haziran'da gelmem demişti

arı24 sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız anketlerde, öğrencilere "Bugün açıklanan kararlara göre isteyen üniversiteler 15 Haziran itibariyle normal eğitim düzenine dönebilecek. İTÜ 15 Haziran’da normal eğitime başlarsa siz derslere/finallere katılır mısınız?" sorusunu sormuştuk. Yaptığımız anketin sonuçlarına göre öğrencilerin neredeyse yarısı Haziran'da derslere veya finallere katılmam demişti. 

Finaller online olabilir mi?

Finallerin online yapılması kendine has avantajlar ve dezavantajlar barındırmakta. İTÜ'nün şehir dışından gelen öğrenci oranının yaklaşık %70 olduğunu düşündüğümüzde şüphesiz ki finallerin online yapılması binlerce öğrencinin sağlık, ulaşım, konaklama vs. problemleri yaşamalarının önüne geçebilecek iyi bir tedbir. Fakat çok önemli bir gerçek var ki o da sınav güvenliği. Eğer finaller online yapılacaksa kopya çekilmesi, başka biri adına sınava girilmesi gibi yaşanacak haksızlıkların önüne geçilmesi gerekiyor. 

Mevzu İTÜ: ARI Teknokent İTÜ'nün son 10 yılına damga vuran olaylar

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi