Selis
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de müzik, bu sefer güvenlik görevlilerine takıldı

İTÜ'de dağıtılan "Müzik Haramdır" bildirisi tüm ülkede gündem olmaya devam ederken, Taşkışla öğrencileri dağıtılan bildirilere karşı sesini duyurmak için geçtiğimiz hafta Taşkışla Orta Bahçe'de bir araya gelip şarkılar söylemişlerdi. Bu hafta Cuma günü ise bir grup Taşkışla öğrencisinin bildiriye tepki göstermek için bir araya gelip şarkı söylemeleri güvenlik görevlileri engeline takıldı.

Güvenlik görevlisi engeline takıldılar

 
Taşkışla Kantini'nin merdiven tarafında şarkı söylemeye başlayan öğrenciler, yaptıklarının ve bulundukları yerin doğru olmadığı gerekçesiyle güvenlik görevlileri tarafından uyarıldı. Güvenlik görevlisi tarafından şarkı söyleyen öğrencilerin fotoğrafları çekildi. Öğrenciler fotoğraflarının çekilmesinden rahatsız olmadıklarını belirtti. Ardından gelen bir başka güvenlik görevlisi ise öğrencilerin şarkı söyledikleri yerin kütüphane yakınında bulunduğunu, durumun bu yüzden yanlış olduğunu ifade etti.

Güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında gerginlik

 
Kantinde oturan başka bir İTÜ öğrencisi güvenlik tarafından fotoğraf çekilmesine tepki gösterdi. Güvenlikler ve İTÜ öğrencisi arasında sözlü bir tartışma çıktı. Okulun, öğrencilerin olduğunu belirten, güvenlik müdahalesinin doğru olmadığını ve şarkı söylemenin yanlış bir durum olmadığını savunan birçok İTÜ'lü olayı protesto etti. 

Geçtiğimiz hafta neler olmuştu?

 
Geçtiğimiz hafta Taşkışla Orta Bahçe'de gerçekleştirilen şarkı söyleme etkinliği Taşkışla Sahnesi tarafından organize edilmişti. Edindiğimiz bilgilere göre bu etkinlikten sonra Taşkışla Sahnesi öğrencilerine; dağıtılan bildirinin okulla alakalı olmadığı, bu durumun bir daha yaşanmaması gerektiği dekanlık tarafından bildirilmiş. Orta Bahçe müzik etkinliğinin tekrarı halinde, bunun yaptırımlara sebep olacağı da aynı şekilde iletilmiş.
Ancak okulumuzda dağıtıldığı bilinen gerici bildirinin karşıtı bu tarz "eylem" olmayan etkinliklerin neden engellenmeye çalışıldığı akıllarda soru işareti uyandırdı.
 
 
 
İTÜ'ye yeni bölüm açılıyor: Oyun ve Etkileşim Teknolojileri Kampüste inşaat: Yeni bir teknokent mi yapılıyor?

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi