İTÜ'de YÖK Başkanı Protestosu: Kapılar Kilitlendi

Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları atan öğrenciler, SDKM'nin kapısına dayandı. Kapıları kilitleyen görevliler, öğrencilerin önünde set oluşturdu.

İTÜ Maslak Kampüsü'ndeki konferansa YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya da katıldı.

Kampüste toplanan öğrenciler konferansın yapıldığı Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne yürümeye başladı.

Öğrenciler, eski kütüphane binası önünde üniversitenin güvenlik görevlilerinin oluşturduğu barikata takıldı. Ancak İTÜ'lüler, güvenliğin azlığı nedeniyle herhangi bir itiş kakış yaşanmadan güvenlik görevlilerini aşıp, konferansın yapıldığı salonun kapısına geldi. Kapılar içeriden kilitlendi.

Öğrenciler, daha sonra çevik kuvvet ekiplerinin de önlem aldığı konferans salonunun önünde oturarak eylemlerini sürdürmeye karar verdi.

Bu esnada içeride bulunan YÖK başkanı Çetinsaya da gazetecilere şiddet içermeyen her türlü eylem hareketin olağan karşılanması gerektiğini ve yadırgacanak bir şey olmadığını belirtti. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, konferansa ara verildiği sırada arka kapıdan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nden ayrıldı. Ön kapıda bekleyen öğrenciler Çetisaya'nın ayrıldığını öğrenince eylemlerine son verdi.

Gezi Parkı Olaylarında Hayatını Kaybedenler Anıldı

Öğrenciler eylemlerini "Her yer taksim her yer direniş" sloganlarıyla sürdürürken Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin isimleri anıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi önünde eylemlerini sürdüren öğrenciler Hatay'da Gezi Parkı olayları nedeniyle hayatını kaybeden "Abdullah Cömert"in ismini Süleyman Demirel Kültür Merkezi tabelasına yazdı. Abdullah Cömert Kültür Merkezi olarak değiştirilen tabelanın ardından yürüyüşe geçen grup sloganlar atarak kampüsteki öğrenci merkezlerine doğru yürüdü. 

Ethem Sarısülük'ü unutmayan öğrenciler 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi ismini ise Ethem Sarısülük Öğrenci Sosyal Merkezi olarak değiştirdi.

 

İTÜ Denizcilerinden Bakan Yıldırım'a şifreli '#direngezi' karşılaması ODTÜ Mezunları Derneği'nden Mesaj Var

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi