İTÜ DEFAV'a Ait Kafe TÜRGEV'e Devredildi

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı’nın (İTÜ DEFAV) işletmesindeki Kadıköy-Beşiktaş İskelesi’nin üst katında bulunan Deniz Yıldızı isimli kafeterya yönetim kurulunda Bilal Erdoğan'ın da yer aldığı TÜRGEV'e devredildi.

Önceleri İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı tarafından işletilen kafeteryadan gelen gelir ile Denizcilik Fakültesi'nde okuyan öğrencilere burs imkanının yanı sıra, kariyer yapmak isteyen mezunlara akademik imkan ve destek sağlanıyordu.

Kafenin gelirleriyle burs sağlanıyordu

İTÜ DEFAV, Denizcilik Fakültesinde okuyan öğrencilere burs vermek, kariyer yapmak isteyen mezunlara akademik imkan ve mali destek sağlamak, mezunlarından muhtaç durumda olanlar ile eş ve çocuklarına sağlık ve eğitim yardımı yapmak amacı ile 1995 yılında kuruldu.

Vakıf kuruluşundan bu yana 2 bin 264 sosyal yardım, 2 bin 531 akademik burs ve 3 bin 188 öğrenciye destek bursu olmak 7 bin 983 kalem yardım sağladı. Vakıf halen 103 kişiye mali destek sağlamakta.

'Geri istiyoruz'

Konuyla ilgili açıklama yapan İTÜ DEFAV Başkan Yardımcısı emekli Kaptan Cengiz Karabüber, “Uzun süreden beri burayı işletiyoruz. Buradan alınan gelir ile yardım faaliyetlerinde bulunuyorduk. Şimdi bu olay yardımlarımıza sekte vurdu. Vakıf üyelerinden aldığımız aidatla yardımlarımızı devam ettirme şansımız yok. İlgililerin, kararlarını bir daha gözden geçirmelerini ve aklı selim bir karar vererek tekrar işletme hakkını bize vermelerini istiyoruz. Bunu yardım ettiğimiz kişiler adına istiyoruz” dedi

İTÜ Güneş Arabası Ekibi Yeni Takım Arkadaşlarını Arıyor! İTÜ Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Sıralamasında 7. Sıraya Düştü

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi