İTÜ dünyanın en iyi 236. üniversitesi

U.S. News Ranking Sıralamasına Göre İTÜ Dünyanın En İyi 236. Üniversitesi Oldu

Dünya üniversitelerini çeşitli kriterler doğrultusunda akademik başarılarına göre değerlendiren en prestijli sıralama sonuçları arasında yer alan U.S. News Ranking 2014 raporu yayınlandı. Sonuçlara göre İTÜ dünyanın en iyi 236. üniversitesi, Asya kıtasının ise en iyi 33. üniversitesi oldu.

U.S. News Ranking’in dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesini sıraladığı raporunda İTÜ dünyadaki yaklaşık 20 bin üniversite arasında 236. sırayı aldı. Türkiye’den toplam 7 üniversite en iyi ilk 500 arasına girdi. ODTÜ 164., Bilkent Üniversitesi 304., Ege Üniversitesi 453., Ankara Üniversitesi 481., Hacettepe Üniversitesi 492., İstanbul Üniversitesi ise 494. oldu. Dünyanın en iyi ilk 10 üniversitesi ise şöyle sıralandı: Harvard University - Massachusetts Institute of Technology - University of California-Berkeley - Stanford University - University of Oxford - University of Cambridge - California Institute of Technology - University of California-Los Angeles - University of Chicago - Columbia University.

Sonuçlara göre, Asya kıtası üniversiteleri arasında İTÜ 33. sıraya yerleşti. Asya sıralamasındaki ilk 3 üniversite ise ; University of Tokyo - Peking University - University of Hong Kong.

İTÜ Çekirdek firmasından dünya 2.liği Ulusal Gemi ve Yat Tasarımı yarışmasında İTÜ'ye 2 ödül

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor