İTÜ Gate firmalarıTimes Meydanı'nda

Türkiye’de girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve Türkiye ekonomisi için katma değer oluşturacak projeler oluşturmak misyonuyla hareket eden İTÜ ARI Teknokent, ITU GATE | Rocket Your Business Programı ile teknoloji tabanlı girişim firmalarını uluslararası ağlarla tanıştırıyor. ITU GATE | Rocket Your Business Programı ile KOBİ ölçeğinde ve ürünleri hazır firmalara yönelik uluslararası ağlara açılma eğitim ve kamp programı, yurtdışı iş geliştirme desteği ve yabancı yatırımcılarla buluşma fırsatları bir arada sunuluyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen İTÜ GATE Programı’nın 3. dönemi geçtiğimiz ay tamamlandı. 2 ay İTÜ ARI Teknokent’te, 1 ay Chicago ve San Francisco İTÜ ARI Teknokent ofislerinde gerçekleşen ITU Gate ile eğitim, mentorluk ve danışmanlık desteği alan teknoloji firmaları ABD’de hedef müşterileri, satış kanalları ve yatırımcılarla buluştu.

İTÜ ARI Teknokent ofislerinin de bulunduğu 1871 Chicago ve San Francisco Galvanize’da gerçekleşen etkinliklerde teknoloji girişimcileri, çok sayıda uluslararası yatırımcıya ürün ve çözümlerini tanıttı. Türkiye’de aldıkları iki aylık eğitimin ardında 1 Ocak 2016’da Amerika’ya giden ekipler New York Times Meydanı, NBC, Reuters ve BlueSky’da tanıtımları yapılan İTÜ GATE Demo Day etkinliklerinde, GATE firmaları Amerika girişimcilik ekosisteminden yüzlerce kişi ile tanışma fırsatı yakaladı. 

TÜ GATE Uluslararası Hızlandırma Programı’na katılan dokuz firma ise şu şekilde sıralandı: 

Alotech: Bulut hizmetleriyle çağrı merkezlerine esneklik, maliyet avantajı, yönetim ve kullanım kolaylığı kazandırmayı hedefliyor.

OBASE: Detailer adlı ürünüyle perakende sektöründe , stok fazlasını azaltma, satış, müşteri sayısı, müşteri sürekliliği, işgücü verimliliğini artırmayı amaçlıyor. 

ODC İş Çözümleri Danışmanlık Ticaret AŞ: SmartMessage ürünü ile kullanıcıların tek bir ara yüz üzerinden tüm kampanyalarını yönetebileceği, veritabanında etkin bir filtreleme ile grup mesajlarını anında veya zaman planlı gönderebileceği ‘’merkezi’' bir çözüm sunuyor. 

Mekansal İşler: UrbanStat platformu ile sigorta, gayrimenkul ve mekansal analitik sektörlerinde büyük kurumların maliyetlerini düşürmeyi planlıyor. 

LA Software Group: Şirketlerin maliyetlerini optimize etmesini, karlılıklarını artırmasını ve hızlı değer yaratımını sağlayan uzman çözümler sunuyor. 

Wordego: İnternet reklamcıları ve web yayıncılarının gerçek zamanlı dijital reklam alışverişi yapabilmelerini sağlayan bir online reklam networkü sunuyor.

SFS AŞ: Sigorta Sektörü için yazılım geliştirme, danışmanlık ve bilişim hizmetleri sağlıyor. 

BARN Teknoloji Ticaret AŞ: Geliştirdiği 10xZone ürünü ile gıda sektöründe yer alan küçük ölçekli firmalara yönelik sadakat ve ödül programları düzenleyerek, müşteri bağlılığını artırmayı hedefliyor. 

Monument Labs, Inc.: Monument, resim ve videoların tek bir yerde depolanarak otomatik organize edilmesini sağlayan bir akıllı depolama ürünü sunuyor. 

Ayrıca daha fazla bilgi için İTÜ Gate’e buradan ulaşabilirsiniz.

 

Sahne onların: Engeller Durdurmasın Yükseköğretimde İngilizce İTÜ'de konuşuldu.

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi