İTÜ Gökdelen Uydu Takımı Model Uydu Yarışmasına Hazırlanıyor

GÖKDELEN Uydu Takımı ABD’nin Teksas Eyaletinde düzenlenen uluslararası CanSat Competition model uydu yarışmasına hazırlanıyor…

Gökdelen Uydu Takımı günümüzün vazgeçilmez bir parçası haline gelen uzay sistemleri konusunda yenilikler üretmeyi amaçlayan disiplinler arası bir öğrenci projesidir.

Gökdelen Uydu Takımı öncelikli olarak NASA tarafından da desteklenen ABD’deki CanSat Competition adlı yarışmaya katılmayı amaçlamaktadır. Bu yarışma Amerikan Uzay Kurumu (AAS) ile Amerikan Uçak ve Uzay Mühendisleri Enstitüsü (AIAA) tarafından organize edilmektedir. Tasarla-Yap-Uçur esasına dayanan bu yarışma, temel mühendislik bilgisini en iyi şekilde kullanmayı gerektirir ve bunu en iyi şekilde gerçekleştirebilecek katılımcılara her yıl ev sahipliği yapmaktadır. Yarışmaya katılan üniversite takımları yarışma komitesinin belirlediği kurallar çerçevesinde, içerisinde uzay aracı sistemlerinin birçok özelliğini barındıran bir mikro uydu yapmakta ve yarışmada, önceden belirtilmiş olan görevleri yerine getirmeye çalışmaktadırlar.

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Gökdelen Uydu Takımı uzaktan haberleşme, elektronik-hava sistemleri yazılımı-donanımı ve sistem kontrolü konularında gerekli bilgi birikimini oluşturmak ve bu konularda farkındalık yaratmak amacı ile kurulmuştur. Bu hedefler doğrultusunda uluslararası platformlarda ülkemizi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmeyi planlamaktadır.

Uzay sistemleri ve model uydu konularında uluslararası alanda düzenlenen en önemli yarışmalar şu şekildedir:

- LEEM International CanSat Competiton(İspanya)

- Annual CanSat Competition (Amerika Birleşik Devletleri)

- Cnes CanSat Competition(Fransa)

Takım danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Berk Canberk’in yaptığı Gökdelen Uydu Takımı şu isimlerden oluşmaktadır: Takım Kaptanı Halil Özdemir, Emre Aydın, Ercan Kurtarangil, İlyas Çoban, Gözde Kadıoğlu, İ.İlker Ulusoy, Baran Emre Sonuç, Cemre Yavuz, Koray Candemir, Mustafa Karaipek ve Mert Özsaydı.


Gökdelen Uydu Takımını aşağıdaki adreslerden takip edebilir, soru ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Gökdelen Uydu Takımı İletişim Bilgileri

İnternet Sitesi : www.gok-delen.com

Facebook: www.facebook.com/GokdelenUyduTakimi

 

İTÜ EMÖS - BaşArı Ödülleri Anketi Oylarınızı Bekliyor İTÜ Akademisyenleri İngilizce Eğitimde Sorunlar Olduğunu Belirtti

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi