İTÜ Havacılık Enstitüsü Yüksek Lisans Programı Başladı

Türk Hava Yolları (THY), uçak üreticisi Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ), ortaklaşa yürüttüğü "Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı"nın açılış töreni yapıldı. Törende konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, THY'nin büyüyen bir marka olduğunu hatırlatarak, "Büyümek ve iyi marka uçak üretmek iyidir ama bu işin 'management'ı (yönetim) olmadan yürümesi mümkün değildi. THY'nin o hızına bizim erişmemiz lazım" diye konuştu.

Bir Türk üniversitesi olarak, bütün markaları biraraya getiren yüksek lisans programı oluşturduklarına dikkati çeken Karaca, şöyle devam etti:

"Bundan dolayı mutluluğumuz sonsuz. Türkiye açısından çok önemli olan bir açığı kapatıyoruz. Türkiye'de 10 yıl içinde havaalanlarının sayısının 55'e ulaşacağı söyleniyor. Aslında aynı üniversiteler gibi 'her ilde bir havaalanı' düsturu gelişecektir. Yani '81 ile 81 havalimanı' olacaktır. Bu demektir ki sistem gerçekten büyüyor."

"İnsanlarımıza yatırım yapacağız"

Boeing Ticari Uçaklar Başkan Yardımcısı Fariba Alamdari, "Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans" projesinin en hızlı şekilde tamamlandığını söyledi. Alamdari, özellikle THY'nin liderliğinde çok açık bir vizyona sahip olduklarını dile getirerek şöyle konuştu:
,"Vizyonumuz da, 'Biz insanlarımıza yatırım yapacağız. Bir-iki kursla değil, çok iyi bir şekilde örgütlenmiş ve çok zengin bir içeriğe sahip programla insanlarımızı ve çalışanlarımızı bir şekilde eğiteceğiz. Mutlaka onlara yatırım yapacağız' şeklindeydi. Bu programın bu kadar hızlı bir şekilde düzenlenmesinin ikinci nedeni de İTÜ Rektörü Sayın Karaca ve ekibinin çok önemli bir vizyon, profesyonellik ve ivediliğe sahip olmasıdır."

Boeing Türkiye Başkanı Bernie J. Dunn da Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişimi için İTÜ ve THY gibi iki güçlü kurumla işbirliği içinde olmalarının havacılık sektörüne büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi. Dunn, eğitim alanındaki kaynaklarını havacılık meslek yüksekokullarına yönlendirmeye başladıklarına anlatarak, "Hava Taşımacılığı Yönetimi programı, bu dinamik sektör dahilinde, Türkiye'nin gelecekteki havacılık liderlerine, sağlam bir zeminde sunmak adına İTÜ'nün akademik yetkinliği ve Boeing'in endüstriyel birikimi birleştirildi" diye konuştu.
THY Eğitim Başkanı Kemal Yüksek, programın hazırlanmasına katkıda bulunan akademisyen ve yöneticilere teşekkür ederek, "THY'nin yöneticilerinin eğitime verdiği değer ortadadır. Zaten THY'nin son on yılda ortaya koyduğu gelişme süreci de aldığı doğru kararların bir sonucudur" dedi.
Konuşmalarının ardından, evsahibi İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Boeing yöneticileri Alamdari ve Dunn ile THY Eğitim Başkanı Yüksek'e katkılarından dolayı çeşitli hediyeler takdim etti.

Akademik Programın kapsamı

Öğrencilerin, ülkenin hızla gelişen havacılık ve uzay sanayisini yönetmede, gerekli becerilerle donatılmalarına yönelik tasarlanan yeni akademik program, bölgede türünün ilki olmakla birlikte, ilk etapta, THY'nin 35 yöneticisinin istifadesine sunuluyor .
İTÜ'nin ev sahipliğindeki "Havacılık Enstitüsü" olma özelliğini taşıyan 2 yıl süreli programın, aynı zamanda Massachusetts Institute of Technology, İngiltere'deki Cranfield Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi ile de akademik ortaklığı bulunuyor.

Bayramda 9 Günlük Tatil İTÜ Sualtı Takımı Türkiye şampiyonu oldu

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi