İTÜ İnternet Sayfası Yenilendi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 2013 yılının başlarında “Sizinle Tasarlıyoruz” sloganıyla bir çalışma başlatmıştı. Userspots iş birliği ile yürütülen çalışmada İTÜ mensuplarından site ile ilgili görüş ve öneriler toplanmıştı. Kısa bir süre önce bu çalışma sonuçlandı ve yenilenen web sayfası geçtiğimiz hafta içerisinde yayına alındı. 

Userspots, YouTube kanalında yaptıkları çalışma ile ilgili bir nevi kamera arkası görüntüler de paylaştı.

 

Bilgiye ulaşmak daha kolay

Yenilenen tasarımda, görüş toplama aşamasında en çok bildirilen ve beğenilen önerilerin dikkate alındığı rahatlıkla görüldü. Menüler üzerinden üniversite ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşılabilecek alt sayfalara erişim kolaylaştırılmış.

En çok dikkat çeken değişikliklerden bir diğeri ise, sayfanın üst bölümünde, daha önce açılır menü ile erişilen ve özellikle İTÜ nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan öğrenciler tarafından sık kullanılan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Ninova e-öğrenim sistemi gibi sayfalara bağlantılar eklenmiş olması. Böylece daha önce alt sayfalardan bağımsızmış gibi duran anasayfa, artık hepsini kapsayan bir aracı olma yolunda başarılı bir adım atmış. 

Sorunları da var

Yeni internet sayfası, aynı zamanda yayına girdiği andan itibaren başta sosyal medya olmak üzere çeşitli platformlarda ağır eleştirilere de maruz kaldı. Sayfa ile ilgili yapılan başlıca şikayetler ise renk tercihinin sayfaya yakışmadığına yönelik kişisel görüşler ve yavaşlık şikayetlerinden oluşuyordu.

İTÜ24 yazılım ekibi olarak da yaptığımız çeşitli testler sonucunda bazı platformlarda tasarımda bozulmalar gerçekleştiğini ve tasarımın mobil cihazlarda normalin üzerinde donanım kaynağı tüketimine yol açtığını gözlemledik.

Tasarım mobil cihazlarda ekran boyutuna uygun olarak kendini değiştiriyor olsa da yeni sitenin, ilk açılışta eskisine oranla 7-8 kat daha fazla veri aktarımı yaptığını ve düzenli ziyaret edilmesi halinde mobil veri kullanımınız için operatörünüz tarafından daha fazla ücretlendirilebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

İTÜ kurumsal kimliğinde tanımlanan renklerin kullanılmamasına anlam verememiş olsak da, yapılan eleştiriler dikkate alınarak yayınlanan yeni sayfanın güncelleneceğini tahmin ediyoruz.

İTÜ'den Deprem İçin Sarsma Masası 2013-2014 Bahar Dönemi Ders Programı Açıklandı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi