İTÜ Kapılarını HKÜ Öğrencilerine Açtı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 240 yıllık tecrübesi ile kapılarını Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerine açtı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 240 yıllık tecrübesi ile kapılarını Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerine açtı

HKÜ ve İTÜ arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve inovasyon alanlarında işbirliği protokolü düzenlenen törenle HKÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir ve İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca tarafından imzalandı. İşbirliği protokolünün esas amacının, Türkiye'ye katkı sağlamak olduğunu belirten HKÜ Rektörü Prof.Dr. Özdemir, "Bu protokolle eğitim- öğretim deneyimlerini paylaşmak, araştırma-geliştirme ve inovasyon kapsamında ortak çalışmalar yapmak ve sonuçlarını ortak kullanıma açmak, karşılıklı yönetsel bilgi, beceri ve deneyim paylaşımında bulunmak üzere idari personel, akademik personel ve öğrenciler arasındaki ilişkileri teşvik etmeyi amaçlıyoruz. 240 yıllık bir geçmişe sahip deneyimlerinden faydalanacağımız İTÜ ile birlikte başarılı çalışmalar ortaya koyacağımıza inanıyorum" dedi.

İTÜ Rektörü Prof.Dr. Karaca ise, işbirliğinin hayırlı olmasını dilerken, her iki üniversiteyi yeni ufuklara taşıyacağına inandığını ifade etti. İTÜ'nün yeni üniversitelere destek olmaya, ülkenin geleceğini bilgi temelinde şekillendirmede etkili olacağını, bu işbirliğinin İTÜ'nin ruhunun ve misyonun bir gereği olduğunu vurguladı.

İmzalanan protokol ile eğitim - öğretim işbirliği çerçevesinde, her iki üniversitenin de öğretim üyeleri ders vermek üzere görevlendirilebilecek. İhtiyaç duyulan alanlarda ortak doktora ve yüksek lisans programı açılması teşvik edilecek. 2013-2014 akademik yılından itibaren HKÜ Mühendislik Fakültesi ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin karşılıklı öğrenci değişim programlarından yararlanmalarına ilgili mevzuat çerçevesinde imkan sağlanacak. İlgili mevzuat hükümlerine uygun olarak, karşılıklı mutabakatla tespit edilecek öğrencilere Yaz dönemlerinde üniversitelerin eğitim-öğretim laboratuarlarında uygulama yapma ve Yaz okulu imkanları sağlanacak. HKÜ eğitim-öğretim laboratuarlarında görev alacak olan uzman personel İTÜ eğitim- öğretim laboratuarlarında belirli dönemlerde eğitim alabilecek. Ayrıca işbirliği ortak araştırma-geliştirme ve inovasyon projelerinin geliştirilmesi ve uygulanmasını da amaçlıyor. Bu protokol ile ortak çalışmaların ve araştırma projelerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve protokolün ortaya çıkmasına neden olan karşılıklı bilimsel iyi niyete uygun sonuçlar üretilmesi hedefleniyor.


İHA

Savunma sanayine İTÜ’den büyük katkı İTÜRO 2013 SONUÇLARI

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi