Mert
Son 180 günde 0 haber

İTÜ KKTC kampüsü, İTÜ'nün elinden alındı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümeti, Yenierenköy'de İTÜ'ye kampüs kurulması için tahsis edilen 600 dönümlük araziyi, sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle İTÜ'den geri aldı. Yenierenköy Yerleşkesi İTÜ'nün elinden alınsa da, İTÜ KKTC'nin ilk kampüsü Gazimağusa Yerleşkesi'nde eğitim devam edecek.

49 yıllık kiralamayı içeren sözleşmenin iptal edilebileceğinin ilk belirtisini ise KKTC Başbakanı Tufan Erhürman vermişti. Mecliste yaptığı konuşmada, arazide hiçbir değişikliğin olmadığını ve para aktarılma planının olmaması durumunda İTÜ'yle anlaşmanın iptal edileceğini belirtmişti. KKTC hükümeti, alınan kararın mevcut Gazimağusa yerleşkesini etkilemediğini de açıkladı.

Yenierenköy Yerleşkesi hakkında

Yenierenköy Yerleşkesi, Gazimağusa Yerleşkesi'nden sonra İTÜ KKTC'nin 2. kampüsü olacaktı. İTÜ'nün araziye kurmayı planladığı yeni yerleşkenin, yaklaşık 7000 öğrencilik kapasiteye sahip bir ana kampüs olması planlanıyordu. Yeni Erenköy Yerleşkesi, denizcilik bilimleri, mühendislik, sosyal bilimler bölümleri ve lisansüstü programlarına ait binaların yanı sıra doğal yaşam parkları ile sosyal ve kültürel alanları da bünyesinde barındıracaktı. Aynı zamanda Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları için de bir üs olarak görev alacaktı.

İTÜ'de kulüpleri engelleme haftası İTÜ'lü bir bilim insanı: Sabiha Gürayman

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor