İTÜ kulüplere engel olmaya devam ediyor: Şimdi de Taşkışla Sahnesi

"Müzik Haramdır" bildirisine tepkilerini şarkı söyleyerek ortaya koyan Taşkışla Sahnesi'nin, İTÜ dışından olan üyelerinin kampüse girişi İTÜ Rektörlüğü tarafından engellendi.

İTÜ Rektörlüğü'nden sanata engel

Geçtiğimiz Kasım ayında İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde dağıtılan “Müzik Haramdır” adlı bildiri, ulusal haber kanalları başta olmak üzere sosyal medyada da büyük yankı bulmuştu. Buna tepki olarak birçok İTÜ öğrencisi Taşkışla Kampüsü'nde toplanmış ve şarkılar söyleyerek bildiriye tepkilerini dile getirmişilerdi. Taşkışla Sahnesi de bu bildiriye tepki gösteren topluluklardan bir tanesiydi.

Şarkı söylerken çektikleri videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşmalarının ardından Taşkışla Dekanlığı kulüple görüşerek, izinsiz protesto yaptıklarını belirtip kulübü uyarmış ve bir daha “karışıklık” çıkarmamalarını istemişti. 

Ardından yine Taşkışla’da yapılan müzikli eyleme katılan topluluğun, İTÜ dışından olan gönüllü üyelerinin rektörlük kararıyla dekanlık tarafından kampüse girişi engellendi. Böylece tanıtım günlerinde İTÜ'de kulüpçülükle övünen İTÜ Rektörlüğü, daha tanıtım günleri bitmeden bir kulübün daha kulüp faaliyetlerini yerine getirmesini engellemiş oldu.

Taşkışla Sahnesi desteklerinizi bekliyor

Bu duruma karşı Taşkışla Sahnesi Facebook hesapları üzerinden yayınladıkları bir video ile 20 Şubat Salı günü saat 12.30’da Taşkışla Orta Bahçe’ye, İTÜ'de sanatın devam etmesini isteyen herkesi davet etti.

Taşkışla Sahnesi'nden kapatılıyoruz açıklaması:

Taşkışla Sahnesi kimdir?

İTÜ bünyesinde 2006 yılında Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından tiyatro faaliyetleri göstermek amacıyla kurulan Taşkışla Sahnesi; her sene en az bir oyun hedefiyle temel eğitim çalışmaları, oyunculuk araştırma çalışmaları sürdüren ve bunları tamamen gönüllülük esasına dayalı yapan bir topluluk. Bu zamana kadar hem İstanbul içinde hem de İstanbul dışında birçok yerde turneler yapıp, İTÜ sanatını başka üniversitelerde temsil eden Taşkışla Sahnesi şimdiler de İTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan engellemelerle uğraşmakta.

Elektrik Mühendisliği Kulübü 25. yılını kutluyor Sen de bizden biri olmak ister misin?

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi