Mert
Son 180 günde 0 haber

İTÜ kütüphanesi dünyaca ünlü iki eseri koleksiyonuna dahil etti

İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi'nde bulunan ve Türkiye'nin ilk kartografya koleksiyonunu içeren Prof. Dr. Celal Şengör Harita Salonu, "Tarihte Türkiye Haritaları" ve "Tabula Peutingeriana Haritası" adlı 2 önemli eseri koleksiyonuna ekledi. Boyut Yayıncılık tarafından bilim dünyasına kazandırılan eserler aynı zamanda milli miras olarak görülmekte.

Milli miras eserler artık İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi'nde

Zamanında Türk hakimiyetinde olan toprakları en geniş şekilde okuyucuya sunan "Tarihte Türkiye Haritaları" adlı eser, Anadolu merkezli olarak 2000 yıllık haritaları barındıran, konusunda ilk ve tek eser. 

"Tabula Peutingeriana Haritası" ise replika olarak hazırlanmış ve özel basımı sayesinde, açıldığında 7 metre olarak tek parça bir haritayı oluşturan bir eser. Aynı zamanda internetten de interaktif erişime açık olan Tabula Peutingeriana Haritası, Avrupa üniversitelerinin de çalışmalarına yer vermekte.

Prof. Dr. Celal Şengör Harita Salonu hakkında

İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi'nde yer alan ve Türkiye'nin ilk kartografya koleksiyonu ünvanını İTÜ'ye kazandıran Prof. Dr. Celal Şengör Harita Salonu, dünyanın dört bir yanından farklı amaçlara hizmet etmek için üretilmiş haritaları bünyesinde barındırıyor. Farklı ölçek ve boyutlardaki koleksiyonda jeolojik, tektonik, jeomorfolojik ve metalojenik içeriğe sahip haritalar dışında; hava fotoğrafları, gezegen atlasları, deniz haritaları da bulunuyor. 

 

 

 

İTÜ Çekirdek girişimlerinde bu hafta: Micro-p, Geen, Smartmimic 2018 yılı mezuniyet töreni tarihleri belli oldu

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi