İstanbul Teknik Üniversitesi lisans öğrencisine yılın “Boeing Mühendislik Bölümü Öğrencisi Ödülü”

 İTÜ öğrencisi ve araştırmacısı Güliz Tokadlı, Boeing’den ödül aldı. Yeni nesil kokpitle ilgili yaptığı çalışması nedeniyle ödüle layık görülen Tokadlı, Fonksiyonel Uçuş Göstergesi geliştirmek için çalışıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi araştırmacısı Güliz Tokadlı bugün İstanbul’da gerçekleştirilen törende, Boeing ve Flightglobal’dan lisans kategorisinde 2013 Boeing Mühendislik Bölümü Öğrencisi Ödülünü aldı.

 Ödül Tokadlı’nın, yeni nesil kokpit göstergelerinde kullanılması hedeflenen kavramsal bir Fonksiyonel Uçuş Göstergesi (FFD) geliştirilmesine ilişkin yaptığı kapsamlı ve önemli çalışmaların sonucunda kendisine verildi. FFD, gökyüzündeki optimum uçuş yolunu kutular tüneli halinde gösteren temel bir uçuş gerecidir. Önerilen bu uçuş yolu; hava durumu ve arazi bilgileri ile engeller ve havada çarpışmayı önleyici sistem verilerinin birleşiminden elde edilir. Tokadlı’nın “Yeni Nesil Kokpitlerde İnsan Faktörleri ve İnsan-Makine Arayüzü Tasarımı” konulu mezuniyet projesi, ileride FFD’ye yapay görüş eklenmesinden doğabilecek insan faktörleri sorunlarının çözümüne ilişkin yapılacak çalışmalar için de öneriler içeriyor.

FARKINI KANITLADI!
Boeing Türkiye Başkanı Bernard J. Dunn, "Bu, dikkate değer bir çalışma ve Güliz, bu alanda tamamen fark yaratacak ve tüm dünyadaki insanların yaşamlarının iyileşmesine katkı sağlayacak gelecekteki mühendis profilini temsil ediyor. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi'ni böyle bir eğitim sistemine ve gelecek vadeden öğrencilere sahip olduğu için tebrik ederim" dedi. Güliz Tokadlı ise, "İTÜ Kontrol ve Aviyonik Laboratuvarı'na, harika bir araştırma ortamı sağladıkları için teşekkür ederim. Bu ödülü almaktan büyük onur duydum" dedi.

ÖĞRENCİLERE AÇIK...

Öte yandan Boeing ve Flightglobal, Yılın Mühendislik Öğrencisi yarışması için 2005'ten bu yana işbirliği içinde. Yarışmaya, lisans veya yüksek lisans eğitimine devam eden mühendislik öğrencileri katılabilir... 

 

Türkiye’nin En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteleri Açıklandı İTÜ 2013 Mezuniyet Töreninden Kareler

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor