Tolunay
Son 180 günde 0 haber

İTÜ’lülerin 'KASK'ı hayat kurtaracak

İTÜ'lü bilim adamları tarafından; kaza, darbe ve damar tıkanıklığı sonucu oluşan beyin hasarlarını ve ölümlerini ambulansta teşhis ederek önlemek ve kayıpları en aza indirmek amacıyla Beyin Kanaması Erken Teşhis ve Görüntüleme Sistemi (KASK) geliştirildi.

İSTKA'nın desteğiyle gerçekleşen ve iki prototipi mevcut olan KASK'ın patent başvurusu tamamlanmak üzere. Ambulans içerisinde hastaların beyin faaliyetlerini anlık olarak görüntüleyebilen sistem hastane ekibini bilgilendirerek doğru tedavi için ön hazırlığın sağlanmasına da katkı sağlayacak.

 22 Şubat Perşembe günü İTÜ Ayazağa Kampüsü Elektrik Elektronik Fakültesi Ömer Korzay Konferans Salonu'nda sunumu gerçekleştirilen KASK'ı, İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akduman tanıttı. KASK nedir ve neyi amaçlıyor anlatan Akduman, fantomlar üzerindeki testlerin başarıyla sonuçlandığını, klinik testlere başlamak için de Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihazlar Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapıldığını belirtti.

İTÜ - ASELSAN iş birliği devam ediyor İTÜ Sosyal'de bu hafta: 23 Şubat-2 Mart

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor