İTÜ'lülerden İTÜ'ye budist tapınağı istiyoruz kampanyası

İTÜ24'ün geçtiğimiz günlerde Rektör Mehmet KARACA ile gerçekleştirdiği röportajdan(bkz. İTÜ24 röportajı) sonra İTÜ gündemine bomba gibi düşen İTÜ'ye cami projesi destekleyenler ve karşı olanlar tarafından çeşitli ortamlarda tartışılıyor.

KARACA'nın "Sadece cami de değil; isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin." sözlerinin ardından İTÜ'ye cami yapılması fikrine karşı olanlar tarafından duruma dikkat çekmek için değişik bir kampanya başlatıldı. change.org internet sitesi üzerinde "İTÜ'ye Budist Tapınağı istiyoruz!" adıyla başlatılan bu kampanya şaşırtıcı derecede ilgi görüyor. Bu haberi hazırladığımız esnada kampanyanın başlamasının ardından daha 48 saat geçmemiş olmamasına rağmen kampanyayı imzalayanların sayısı 600'ü geçmiş durumdaydı.

Benzer bir kampanyayı tüm bu tartışmalardan önce "İTÜ'ye cami yapılsın" adıyla yine change.org üzerinden başlatanlar ise şu anda kampanyanın 9. ayını tamamlamış durumdalar. Çeşitli ulusal yayın organlarında da kendine yer bulan bu kampanya ise bu sürede 713 destekçi toplamış durumda.

Tartışmalar ve kampanyalar tüm hızlarıyla devam ederken İTÜ'ye cami meselesi daha uzun bir müddet İTÜ gündeminde kalacağa benziyor.

Kampanyanın adresi: https://www.change.org/p/rektor-itu-edu-tr-it%C3%BC-ye-budist-tap%C4%B1na%C4%9F%C4%B1-istiyoruz

İTÜ Radyosu en iyi üniversite radyosu adayı İTÜRO 2015 Robot Olimpiyatları

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor