Ege
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lülerin mutlaka izlemelisiniz dediği filmler vol. 3

Daha önce hazırlamış olduğumuz film tavsiylerimizin üçüncü kısmı ile karşınızdayız. İyi seyirler dileriz :) 

1. The Nightcrawler

Jake Gyllenhaal’ın başrolde olduğu 2014 yapımı filmde Lois Bloom’un suç haberciliğine girişini ve hırsları uğruna insanlığından ne kadar ödün verebileceğini görüyoruz. Karakterin içine düştüğü farklı durumlardaki psikolojisi ve aldığı kararlar seyirciyi filmin işlediği temalar hakkında düşünmeye itiyor.

2. Blade Runner 2049

Ridley Scott’ın Blade Runner’ının Dennis Villeneuve tarafından 35 yıl sonra çekilmiş devam filmi. Ryan Gosling’in in başrolde olduğu film, insan ile makine arasındaki çizgiyi ilk filme göre daha akıcı bir formda incelerken senaryo bakımından ilk filmin kısmen devamı olma niteliğini taşıyor. Ayrıca ilk filmin yarattığı dünyayı çok daha etkileyici ve detaylı bir şekilde keşfetmemizi sağlıyor Dennis Villeneuve.

3. Ed Wood

Başrolünde Johnny Depp’in olduğu Tim Burton yapımı film, yeteneksiz bir film yönetmeninin kariyerini anlatıyor. Film, seyirciye inanmanın gerçekten başarının yarısı olup olmadığını sorgulatıyor.

4. 1917

Sam Mendez’in 2019 yapımı filmi iki askerin önemli bir mesajı iletmek için çıktıkları yolculuğu anlatıyor. Kameranın sürekli karakterleri takip ettiği film, tek hamlede çekilmiş olduğu illüzyonunu yaratıyor. Etkileyici kamera hareketlerinin yanı sıra 1917, savaşın insanları içine soktuğu durumu aktarmak konusunda da oldukça başarılı.

5. The Ballad of Buster Scruggs

Coen kardeşlerin 2018 yapımı 6 vahşi batı hikayesi. Farklı tonlarda ve temalara sahip hikayeler vahşi batıyı ve içinde yaşayan insanları farklı açılardan keşfetmemizi sağlıyor.

Senato kararları açıklandı: Proficiency ve stajlar online İTÜ COVID-19 Normalleşme Planı'nı yayınladı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor