İlknur Köseoğlu CERN School of Computing The Main School'da

2008 yılında İTÜ'de Fizik Mühendisliğine başlayıp üçüncü olarak mezun olan İlknur Köseoğlu, CERN School of Computing 2016 - The Main Student programına kabul edildi.

Çift anadalını Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde yapmış olan İlknur, yüksek lisansını yine İTÜ'de Fizik Mühendisliği üzerine yapmış ve bu sırada CERN CMS Deneyi ekibinde yer almıştı.

Önce yapay zekayla öğrenme (machine learning), sonra bu alanın alt dalı olan algoritmik tabanda çok katmanlı ve grafikli yüksek düzeyde veri soyutlaması (deep learning) konuları üzerine eğitim alan Köseoğlu,  2012'de yaptığı çalışmaları ile Sabancı Mirror Conference, 2013'te Amerikan Fizik Topluluğu Mart Toplantısında (March Meeting American Physical Society) sundu. Avrupa Sıvı Kristaller Konferansı (Europen Conference on Liquid Crystals) ve Uluslararası Sıvı Kristaller Konferansı (International Liquid Crystals Conference) organizasyonlarında poster sunumlar yaptı.

''Büyük Hadron Çarpıştırıcısındaki İleri Veri Teknikleri için Perin Öğrenim Metodları'' başlıklı projesiyle TÜBİTAK'dan burs alan Köseoğlu, CERN School of Computing-The Main Student programına kabul edildi. İki haftalık yaz üniversitesi olarak adlandırılan program, katılan öğrencilere Cenova ve İsviçrede gerçekleşen CERN deneylerine tanıklık etme, Avrupanın her köşesinden gelen bilim insanları ile tanışma ve konferanslarına katılma şansı tanıyor. Süreç sonundaki sınavdan başarılı olanlara dünya çapında yetkinlik sağlayan CSM Diploması veriliyor.

Programa katılma şartları ise CERN'e üye ülkelerinin veya Türkiye, Ukrayna, Sırbistan, Kıbrıs, Pakistanın vatandaşı olmak ; mezun olunan bölümün İnşaat Mühendisliği, Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Bilgi Teknolojileri, Mekanik, Fizik, Malzemeler Bilimi Mühendisliği olması; mezun olmamış bir öğrenci için programa başvurulan yaz en az üç senedir üniversite öğrencisi olmuş olması; daha önce CERN'de üç aydan fazla hiçbir statüde çalışmamış olmak; ingilizce seviyesini yüksek düzeyde olmasıdır. Fransızca bilmek de avantajdır.

Şu anda doktora yapmakta lan İlknurun sıradaki hedefi CERN Fellowship Bursunu kazanarak uzmanlığını geliştirmek.

 

Frizbi Teknik döneme bomba gibi girdi İTÜ Quidditch iki takım ile şampiyonaya gidiyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor