Elif
Son 180 günde 0 haber

İTÜ101: İTÜ'nün heykellerini tanıyalım

Ayazağa Kampüsü'nde yürürken yolumuz pek çok heykelle kesişiyor. Her gün önünden öylece geçip gittiğimiz bu heykellerin, hepimiz gibi birer hikayesi var aslında. Biz de Ayazağa Kampüsü'nü biraz daha yakından tanımanız için, kampüsümüzdeki heykellerin hikayelerini bu haberde topladık. 

1. Güneş Saati Heykeli

Arı Kapı'dan kampüse giriş yaptığınızda sizi hemen sol tarafta Güneş Saati Heykeli karşılıyor. Kampüste en sık gördüğümüz heykellerden biri olan bu heykel, 2013 yılında bir Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu projesi olarak İTÜ'ye kazandırılmış. Üstünde fakülte isimleri yazan Güneş Saati Heykeli'nin, sahip olduğu ince çubuğunun yayda düştüğü yer ise bize saati gösteriyor. 

Bizden öneri: Ayazağa Kampüsü'nden bir anı fotoğrafı çektirmek istiyorsanız, arkasındaki Arı Kapı ile birlikte bu heykel tam size göre.

2. Altın Oran Heykeli

Eğitim hayatınız boyunca yolunuz Fen Edebiyat Fakültesi’ne (nam-ı diğer FEB'e) sıklıkla düşmüş ya da düşecektir. Fibonacci serisi ve Altın Oran’dan esinlenilerek yapılmış Altın Oran Heykeli, FEB'in hemen girişinde sol tarafta bizleri karşılıyor.

3. Elektrik Elektronik Binası'nın gizemli heykeli 

Elektrik Elektronik Binası'nın yanında bulunan bu gizemli heykel, ne olduğu hakkındaki tartışmaları ile herkes tarafından bilinen bir heykel. En popüler görüş ise kendisinin bir balerin olduğu yönünde. Siz ne düşünüyorsunuz? :)

 4. Hezarfen Ahmet Çelebi Heykeli

Geldik okulun en meşhur heykeline... Hani her İTÜ'lünün yaz kış sabah akşam demeden fotoğrafını çeke çeke bitiremediği o heykel. Evet evet, kimi zaman su üstüne yansıması düşen, kimi zaman da bir gün batımında Mustafa İnan Kütüphanesi'ne eşlik eden fotoğraflardaki meşhur heykel. Hezarfen Ahmet Çelebi Heykeli'nden bahsediyoruz elbette. 2014 yılında Ayazağa Kampüsü'ndeki yerini alan heykele, tepeden bakıldığında ayaklarının altında uzanan Galata Kulesi'ni bile görebiliyoruz. Harika değil mi? :)

5. 250. Yıl Heykeli

Arı Kapı'da bizi karşılayan ve hemen hepimizin her gün yanından geçtiği bir başka heykel ise 250. Yıl Heykeli. Bu heykel, 2016 yılında Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Mehmet Erkök tarafından tasarlanmış. Heykelin çevresindeki halkalar kıtaları, üstündeki kalem ise bilim ve mühendisliği temsil etmekteymiş. Ortasındaki 250 insancık da, İTÜ’den yolu geçmiş tüm öğrenci ve akademisyenleri temsil ediyor. :)

İTÜ Masası Bölüm 1: Ders Seçimleri arı24 yeni ekip arkadaşlarını arıyor!

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi