Mert
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'nün ürettiği küp uydu uzayda

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvar'ında deneysel olarak üretilen Ubakusat adlı küp uydu, SpaceX'e ait Falcon 9 roketi ile uzaya gönderildi. Ubakusat, 6 ay ile 12 ay aralığında bir sürede yörüngede kalarak ses veri transferinde kullanılacak.

3 gün sonra Uluslarası Uzay İstasyonu'na ulaşacak

SpaceX'in Falcon 9 roketi, dün gerçekleştirilen fırlatmada Ubakusat'ın da aralarında olduğu, dünyanın çeşitli yerlerinde üretilmiş mini uyduları Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşımaya başladı. "Dragon" isimli kargo kapsülün içinde bulunan mini uydular, 3 gün sürecek yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşacak ve astronotlar tarafından uzaya bırakılacak. 

Ubakusat nasıl özelliklere sahip?

Japon Uzay Ajansı (JAXA) ortaklığında geliştirilen proje ile hazırlanan Ubakusat, 10x10x34 cm boyutlarında ve yaklaşık 3 kilogram kütleye sahip. Haberleşme uydusu özelliği taşıyan Ubakusat, ses veri transferlerinde kullanılacak. Ubakusat'ın maliyeti ise 100.000 dolar civarında. Ubakusat'ın 6-12 ay arasında değişen yörüngede kalma süresinin nedeni  de istasyonun irtifasından ve güneş radyasyonlarından kaynaklanıyor.

Ubakusat'ın da içinde bulunduğu Falcon9'un uzaya fırlatılışı:

İTÜ Yelken'den Campus Cup'ta derece Apis Ar-Ge, CanSat uydu yarışmasına davet edildi

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi