İTÜ Öğrencilerinden dev AR-GE Harekâtı

İTÜ öğrencileri, eşine çok nadir rastlanacak büyük bir AR-GE atağı başlattı. 30 kişiden oluşan öğrenci ekibi, Türkiye'nin ithalat yaparak sahip olabildiği çoğu ara malı laboratuvar ortamında üretmeye başladı. Ana amaçları, 'Üreten Türkiye' algısına katkı sağlamak olan İTÜ ANKA Projelendirme Grubu öğrencileri, yüzde 100 yerli ve nitelikli ürünleri hayata geçirmek için çalışıyor.

3 SEKTÖR ÜZERİNE EĞİLDİLER

Mühendislik ile birlikte sosyal sorumluluk projelerini harmanlayan 30 kişilik dev öğrenci grubu AR-GE çalışmalarında; otomotiv, elektrikli aletler ve dayanıklı tüketim malları sektörlerine özel olarak eğiliyor.

HANGİ ALANLAR ÜZERİNE ÇALIŞIYORLAR? 

Öğrencilerin gönüllü katılımları ile oluşan bu grup, hareket enerjisinin olduğu her alanda kullanılan fırçasız doğru akım motorlarının kontrolü ve bilgisayar benzetimi, redüktör tasarımı, motan programı (motor seçim ve analiz programı), sürsim (elektrik motoru sürücü simülasyonu), grafik LCD ve karakter LCD programlama, yaya sürücülü temizlik aracı, planet mekanizmaları, güç dağıtım sistemleri gibi projeleriyle günlük hayatta kullandığımız aletlerin ana sistemini oluşturan parçalar üstünde çalışmalar yapıyor.

STRATEJİK İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Öğrenciler, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin lisans öğrencilerinin bitirme tezleri için önerdiği konular üzerine AR-GE yaparak Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar ortaya koyuyor. 

Projelerini üniversitelerinin verdiği desteğin yanı sıra Entek Pnömatik'in sponsorluğu ve maddi desteği ile sürdüren İTÜ'lü öğrenciler, AR-GE projelerinin yanı sıra sosyal sorumluk projeleri ile de anılmak istiyor. İTÜ ANKA Projelendirme Grubu öğrencileri, AR-GE bilinci oluşturarak üretim odaklı çalışmalarda aktif rol alınması için Türkiye genelindeki tüm üniversitelere stratejik işbirliği çağrısında bulunuyor.

İTÜ ANKA İLETİŞİM BİLGİLERİ:

anka@itu.edu.tr

www.anka.itu.edu.tr

https://www.facebook.com/ItuAnkaProjelendirmeGrubu

 

ANKA Grubu Takım Arkadaşlarını Arıyor

İTÜ ANKA HAKKINDA

"İTÜ Öğrencilerinden DEV AR-GE harekatı!"
Misyon
Yerlilik oranı yüksek mühendislik çalışmaları yaparak
“üreten, çağı yakalamış Türkiye” algısına katkı sağlamaktır.
Açıklama
Anka Projelendirme Grubu
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde
elektronik, kontrol, elektrik, makine, imalat, işletme, endüstri mühendisi
ve endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerinin
gönüllü katılımları ile kurulmuş bir topluluktur.
Genel Bilgiler
Hedeflerimiz
1. Dünyada üzerinde ar-ge faaliyetleri yürütülen endüstriyel alanlarda vizyon sahibi olarak ülke ekonomisine katkı sağlayabilen, üretebilen mühendis adayları olmak.
2. Elektrik motoru kontrolü, fabrika otomasyon sistemleri, yenilenebilir enerji, dayanıklı tüketim ürünleri, elektrikli araçlar, güç dağıtım sistemleri vb. endüstriyel alanların ar-ge süreçlerinde bilgi birikimi oluşturmak.
3. Ar-ge bilincinin oluşması için ulusal çapta bilinç oluşturarak genç mühendis adaylarına liderlik yapmak.
İTÜFest sanatçıları açıklandı İTÜ Asya'nın en iyi 100 üniversite sıralamasında 38. sırada listeye girdi

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması