İTÜ Satrançta da Şampiyon

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi, 17-29 Ağustos 2014 tarihlerinde, Kocaeli'de düzenlendi ve 13 takımın katıldığı Süper Ligi, İTÜ Socar - KNI, 22 puanla tek başına açık ara şampiyon olarak bitirdi.

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi-2014’te 13 takım yer aldı.  40 büyük usta ve 30 uluslararası ustanın da yarıştığı ligde, 12 tur oynandı. İTÜ SOCAR, 11 turda 11 maçı kazanarak 22 puana ulaştı ve henüz son tur oynanmadan şampiyonluğu kazandı.

Dünyanın en iyi 5 ligi arasında

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi, profesyonel sporculardan oluşan 13 kulübün yarıştığı ve çok sayıda büyük ustanın oynadığı dünyanın en iyi 5 ligi arasında yer alıyor. İTÜ ise Türkiye Satranç Federasyonunun en üst liginde yarışan en eski kulüp unvanına sahip. 1995 yılında 2. Lig Şampiyonluğu ile Süper Lige yükselen İTÜ, 2001 yılında ilk Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Bugüne kadar 2 kez 2.’lik, 3 kez de 3.’lük kupasını aldı.

Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcuları da büyük ir başarıya imza atarak turnuvayı takım sıralamasında ikinci bitirdi.

İTÜ Satranç Takımını yakından tanımak için tıklayınız.

Yeşil Kampüs Tam Gaz İTÜ Müzikal yeni üyelerini arıyor!

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi