İTÜ Vakfı Dergisi'nin yeni sayısı çıktı

İTÜ vakfı Dergisi'nin 72. sayısı yayınlandı. Derginin 71. sayı geçtiğimiz Ocak ayında çıkmıştı ve "Ulaştırma & Ulaşım" konusuna değinmişti. Bu konuda çok makalenin olması ve konunun genişliğinden dolayı 72. sayı da aynı konuyu ele alıyor. 

"Ulaştırma&Ulaşım" Dosya 2. başlığı ile yayınlanan 72. sayıda bir önceki sayının aksine uygulamaya yönelik makalelere ve projelere yer veriliyor. Akademisyenlerin ve konunun mesleki uzmanlarının birlikte ele aldığı bu sayıda; ulaştırma açısından havacılık sistemleri,  deniz ulaştırması alanında sürdürülebilirlik ve çevre,Gebze-Orhangazi-İzmir Projesi ve İzmit Körfez Geçişi Köprüsü,  ulaşımın toplumsal boyutu,  trafikte ergonomi, metropollerde giderek yaygınlaşan bisiklet paylaşım sistemleri, İETT Genel Müdürlüğü’nün çevreci uygulamaları konu başlıkları olarak yer alıyor. 71. sayı ise konuya kavramsal açıdan bakan makaleler içeriyordu. 71. sayı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Elif Genceli Güner, Doğan Hasol ve Metin Tükenmez'in konuk olduğu bu sayıda, inşaat sektöründe önemli bir yere sahip olan ve aramızdan yakın zamanda ayrılan Sedat Üründül, yakın çalışma arkadaşları tarafından oluşturulan bir yazı ile anıldı.

Dergiyi internet üzerinden indirebilmek için tıklayınız.

 

İTÜ Mezunları Derneği yeni yönetim kurulu belli oldu Yelken Kulübü'nden yüzleri güldürecek haber

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi