Direnç
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'ye 21 yeni aşçı alınacak

9 Ekim 2019 tarihinde 30913 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ilanla İTÜ, yeni personel alımlarına başlayacak. Bu ilana göre İTÜ 55'i temizlik, 10'u güvenlik, 21'i aşçı, 11'i bulaşıkçı ve 3'ü bahçıvan olmak üzere toplamda 100 personeli işe alacak. Başvurular, İŞKUR üzerinden 13 Ekim 2019'a kadar devam edecek. Başvuru için gerekli koşullar ise adreste yayınlanan ilanda mevcut. 

Yeni personel alımlarıyla, hem yemekhane hem temizlik hem de güvenlik anlamında öğrencilere ve kampüsle ilişkisi bulunan tüm bireylere daha iyi imkanların sunulacağı düşünülüyor.

Yemekhane sorunu çözülebilecek mi?

Özellikle Vadi Yurtlarında konaklayan öğrencilerin faydalandığı Vadi Yemekhanesi'nin de personel eksiliği nedeniyle kapatılmasının ardından, tüm öğrenciler Ayazağa Kampüsü'nde bulunan merkez yemekhaneyi kullanmaya başlamıştı. Bu durum ise neredeyse fakültelere kadar uzunan, uzun yemekhane kuyruklarına yol açmakta. Yeni alınacak olan 21 aşçı ile öğrenciler Vadi Yemekhanesi'nin tekrar açılmasını bekliyor.

Akşam yemeği servisinde ise eskiden çift turnike ile yapılan yemek servisi bile yeterli değilken, yine personel eksikliği sebebiyle tek turnikeden yemek verilmesi yemekhane sırasının normalden daha da uzun olmasına neden oluyor.

Yemekhane personeli de zorluklar çekiyor

Bu şartlar altında çalışan yemekhane personelinin de iş yükü artarken, hem öğrenciler hem de personel bir süredir zorluk çekmekte. Ayrıca bazen yemek yetmediği için alternatif  yemekler çıkarıldığı da biliniyor. 21 yeni aşçı alımı ile ise İTÜ'nün bu sorunların  azaltılabileceği düşünülüyor.

Depremde hasar gören KSB kapatıldı İTÜ'de paylaşımlı elektrikli scooter dönemi başladı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor