Rektörden marjinal hamle: İTÜ'ye Arapça heykel

İTÜ24 olarak rektörlük kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre İTÜ Ayazağa Kampüsü Arı Kapı girişine her yerden görülebilecek boyutta Arapça'nın ilk harfi olan Elif harfinin heykeli yapılacak.

Zamanlamada seçim hilesi

Rektör Mehmet Karaca'nın 12 Temmuz'da yapılacak üniversite seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı ataması arasında Elif heykelini yaptıracağı söyleniyor.

Üniversite seçimlerinde 1. olabilmesi için her kesimden oy alması gerektiğini bilen Mehmet Karaca'nın; heykel projesinin aylar önce tamamlanmasına rağmen heykelin yapılacağını tüm öğretim görevlilerinden gizlediği konuşuluyor.

İTÜ'nün yeni simgesi Elif heykeli mi olacak?

Geçtiğimiz senelere kadar İTÜ denilince akla gelen, herkesin bildiği "İTÜ asırlardır çağdaş" yazısı da rektör Mehmet Karaca tarafından; yazının çok yıprandığı ve en hafif bir rüzgarda düşebileceği gerekçesi ile kaldırılmıştı.

Kaldırılan yazıdan sonra İTÜ'ye Arapça Elif heykelinin yapılmasının konuşulması ise akıllara rektör Mehmet Karaca'nın da sözü olan asırlardır öncülüğü ile bilinen İTÜ'nün yeni simgesinin bu heykel mi olacağı sorusunu getiriyor.

250. yıl heykeli yapılacaktı

Heykel yapılacak olan alana daha önce 250. yıl heykeli yapılacağı İTÜ Rektörlüğü tarafından duyrulmuştu. Şu anda Arapça Elif heykeli mi yoksa modern bir 250. yıl heykeli mi olacağının bilgisi ise tüm İTÜ'lüler tarafından merakla bekleniyor.

 Şu anda heykel yapılacak alan olan Arı Kapı girişi:

İTÜ Fashion Show'16 gururla sunar Öğrenciler sordu, Türk bilim insanları İTÜ'de cevapladı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi