İTÜ'ye bir laboratuvar daha

İTÜ mezunu Prof. Dr. Hadis Morkoç adına 18 Mayış Çarşamba günü (yarın) saat 14.00'da Elektrik Elektronik Fakültesi binasında  bir laboratuvar açılacak.

Elektronik Habarleşme Bölümü bünyesine kazandırılan laboratuvarın açılışı  Prof. Dr. Hadis Morkoç ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılışın ardından Morkoç, İTÜ'lülerle söyleşi yapacak. Aynı gün damar cerrahisinde çığır açabilecek olan tıbbi bir cihazın tanıtımı da yapılacak.

Prof. Dr. Hadis Morkoç kimdir?

Liseye kadar olan eğitimini Erzurum'da tamamlayan Morkoç, 1964 yılında İTÜ Elektrik - Elektronik Mühendisliğinden mezun oldu. Daha sonra yine aynı alanda yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye'deki eğitim ve iş imkanlarını kısıtlı gördüğünden dolayı ABD'nin yolunu tuttu ve burada Cornell Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği alanında doktorasını tamamladı. Şu an ise ABD Virginia Commonwealth Üniversitesi'nde çalışmalarına devam etmekte.

Nobel'e aday İTÜ'lü

Prof. Dr. Hadis Morkoç'un ismi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da yer aldığı, "H endeksi" adı verilen, bilim insanlarının hazırladığı makale sayıları ve bu makalelerden yapılan alıntılarla hesaplanan başarı listesinde bulunuyor. Mikroelektronik üzerine yamış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı fizik alanında Nobel 'e aday olan isimler arasında. 

Ve 4. İTÜ'lü başbakan geliyor İTÜ Türk Müziği Kulübü'nden müzik ziyafeti

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi