Birincilik yine İTÜ'den geldi

İTÜ SiMiT Lab Ekibi, bu yıl 9. kez Isveç'te düzenlenecek olan biyometri alanında dünyadaki en iyi organizasyonlarından biri olan ve biyometri alanındaki son gelişmelerin paylaşıldığı konferans "Uluslararası Biyometrik Konferansı" kapsamında organize edilen “Uluslararası Biyometrik Yüz Tanıma Yarışması”nda birinciliği elde etmeyi başardı.

Yarışmaya İTÜ adına Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel’in danışmanlığını yaptığı Gökhan Özbulak ve Esam Ghaleb'den oluşan SiMiT Lab ekibi katıldı.

Birinci olan çalışmalarını yazıya dökmek üzere  yapay zeka ve akıllı sistemler alanında dünyadaki en prestijli dergilerden biri olan "IEEE Intelligent Systems" dergisine davet edildi.

İTÜ SiMiT Lab nedir?

Açılımı "Smart Interaction, Mobile Intelligence and Multimedia Technologies Lab" olan, Prof. Dr. Hazım Kemal EKENEL önderliğinde İTÜ öğrencileri iş birliğinde çalışan  İTÜ SiMiT Lab, günümüzdeki en ileri teknolojiyi kullanarak yüz tanıma, mobil uygulamalar vb. gibi alanlarda çalışmalarına devam etmektedir.

İTÜ SiMiT Lab hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Kampüsün yeni mekanı: MACGAL COFFEE Taşkışla Sahnesi sahnesiz

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi