Özlem
Son 180 günde 0 haber

İTÜde bahar dönemini dolu dolu geçirmenizi sağlayacak 6 öneri

Soğuk hava ile başladığımız bahar dönemi havaların ısınmasıyla birlikte İTÜlüler için belki de en keyifli dönem oluyor. Tabi havalar ısındığı, gönül yayları da gevşediği için pek okula gitmek; vizedir projedir uğraşmak istemiyoruz. 

Biz de arı24 olarak sizlere İTÜ'de bahar dönemini hem dopdolu geçirebileciğiniz hem de kendinizi geliştirebileceğiniz seçeneklerin listesini çıkardık. Umarım bu listeden kendinize uygun olanı seçer ve dönem sonunda "abiiğğ sınavlar ilk aydan başladı, yine boşa geçti koskoca dönem" demezsiniz.

1) Kültür-sanat kulüplerinden istediğin birine katıl

Kulüpler önemli. Kültür-sanat aktiviteleri daha da önemli. Bölümünüzle ilgili uzmanlık kulübüyle zaten içli dışlısınızdır. O yüzden bu dönem her dönem başında üyesi olmak istediğiniz ama bir türlü katılmadığınız bir kültür sanat kulübü belirleyin ve katılın. Hem bir hobi edinmiş hem de kendinizi geliştirmiş olursunuz. İTÜdeki tüm kültür ve sanat kulüplerine ulaşmak için tıklayınız. arı24 bahar dönemi üye başvuraları da 30 Ocak itibari ile başlıyor. Sonra duymadık demeyin ;)

2) Sporu hayat tarzın yap

Ben spor adamıyım diyorsan (demiyorsan da de) sana cevabımız İTÜde farklı branşlarda 26 tane spor kulübü/takımı var. Biri muhakkak sana uyuyordur, en az bir spor dalında uzmanlaş. Hayatın boyunca "iyi ki" diye andığın dönem bu dönem olabilir. İTÜdeki spor kulüp/takımlarına ulaşmak için tıklayınız.

3) Yazılım öğren

Hayatının sonuna kadar mesleki anlamda en çok işine yarayacak donanımı bu dönem edin. Hem kendi kişisel gelişimin için hem de CV'nin kişisel gelişimi için :) Üstelik yazılım öğrenmenin pahalı olduğu tabusunu yıkan eğitim kurumları bulmak da mümkün. Yazılım24 bunlardan biri. Bir bakmak da fayda var bizce. Fırsat bu fırsat: yazilim24.com

4) Yeni bir ülke keşfet

"Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?" demiyoruz, hem okuyoruz hem geziyoruz. Vizyonunuzu genişletmek, yeni yerler keşfetmek hem eğlenceli hem de size çok şey kazandıracak bir deneyim olabilir. Vize tatili arası için bilet fiyatlarına şimdiden bakarsanız uygun fiyatlar bulacağınıza da eminiz.

5) Bir girişimcilik projesinin parçası ol

Günümüzde herkes inovasyon ve girişimcilikten bahsediyor. Tüm büyük firmalar, sektörler yeni fikirlere, girişimlere yatırım yapıyor. Böyle bir dönemde bir girişim projesinin parçası olmak size çok fazla şey katacaktır. Mutlaka bir fikrin-projen vardır, yoksa bir fikrini hayata geçirmek için uğraşan arkadaşların vardır etrafında. Takıl peşlerine. Hemen yanıbaşımızda İTÜ Çekirdek var, orada çok önemli kazanımlar edinebilirsin.

6) Yeni bir dil öğren

Evet klişe gelebilir ama yeni bir dil sizin için yepyeni fırsatlar demek. Tabi sadece fırsat olarak bakmamak da lazım. Yeni arkadaşlar, yeni kültürler tanımak için de dil öğrenebilirsiniz. Yeni dil öğrenmek için bahar döneminde açılan dil derslerinden istediğiniz birini ders planınıza ekleyebilirsiniz. Bahar döneminde açılan dil derslerini görmek için tıklayınız.

Belki bunlardan 6sını da yapmak çok zor. Ama en az 2sini yaparsanız belki de 3ünü yaparsanız, bu dönem sizin için de dolu dolu geçen bir dönem olacaktır.  

İstanbul'da oy kullanmak isteyenlerin dikkatine Bilim ve teknolojide lider kadınlar Boğaziçi Üniversitesinde buluşuyor

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması