İTÜ'de Dolandırıcılık: Ek dersleri kırpa kırpa dolandırdı!

İstanbul Teknik Üniversitesi, vurguncu muhasebeciyi konuşuyor! İddialara göre üniversitesinin İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nde muhasebeci olarak görev yapan Necat K.'nın kendi hesabına bugüne kadar 300 bin lira aktardığı, son 250 bin liralık işinde ise yakayı ele verdiği iddia edildi.

Necat K., 1995 yılında İTÜ’de memur olarak göreve başladı. Daha sonra da İnşaat Fakültesi’nin muhasebe bölümüne atandı. Necat K.’nın sorumluluk alanı, akademisyenlerin maaşları ve ek ders ücretlerinin dağıtılmasıydı. Necat K., 6 ayda bir verilen ek ders ücretlerinin bir kısmını bankada açtığı kendi hesabına aktardı. 3 yılda, Necat K.’nın kendi hesabına aktardığı para miktarı 250 bin lirayı buldu.

BANKA GÖREVLİLERİ FARKETTİ

N.K., geçtiğimiz ağustos ayında kendi hesabına 250 bin lira daha aktardı. Banka görevlileri durumu farketti ve hesapların incelenmesi için müfettiş görevlendirildi. Banka müfettişleri yaptıkları araştırmada, N.K.’nın akademisyenlerin hesaplarına aktarılması gereken 250 bin lirayı kendi hesabına yatırdığını belirledi. Tespit üzerine hesap bloke edildi. Müfettişler, N.K.’nın görevde olduğu 3 yıl içerisinde de aralarında profesörlerin de bulunduğu 160 akademisyenin hesaplarına yatırması gereken 300 bin lirayı açtığı kendi hesabına aktardığını belirledi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Müfettişler, hazırladığı raporla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, N.K.’nın gözaltına alınması talimatı verdi. N.K., emniyette ve savcılıkta hesabına aktardığı paraları itiraf etti. İfadesinde, hesabına neden para aktardığı ile ilgili birşey söylemedi. Emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkardı. Mahkeme, N.K.’yı tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Kaynak : http://www.internethaber.com/itu-insaat-muhendisligi-necat-k.-muhasebeci--471827h.htm#ixzz2AiH7sfUR
İTÜ'de Gazsız, İnternetsiz Yurtlar! TURKCELL VE İTU'DEN EĞİTİM İŞBİRLİĞİ

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi